Teknik- og Miljøforvaltningen nedsatte i 2019 et panel, der skulle komme med forslag til, hvordan der kan sikres gode, billige boliger i København. Nu er rapporten klar.

Ifølge rapporten Den sammenhængende by og gode, billige boliger består København i dag af 60.000 almene boliger, 65.000 ejerboliger, 85.000 private lejeboliger og 100.000 andelsboliger. I de kommende år er det forventningen, at byen vil vokse yderligere med 60.000 boliger frem til 2031.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

Rapporten er udarbejdet af et rådgivende panel, som Teknik- og Miljøforvaltningen nedsatte i 2019 med henblik på at få bud på, hvordan der kan skabes gode, billige boliger i kommunen.

Panelet har på 6 møder i perioden november 2019 til februar 2021 sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen drøftet muligheder og barrierer for at bygge gode, billige boliger samt skabe en sammenhængende, funktionsblandet og miljømæssigt bæredygtig boligby. Det har mundet ud i 13 anbefalinger.

Kollektive boformer: Bofællesskaber og seniorbofællesskaber. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

Panelet opfordrer blandt andet til, at der købes eller reserveres kommunale grunde til brug for alternative boformer, samt at kommunen støtter opførelsen af nye andelsboliger. Panelet vil desuden oprette et eksperimentarium for gode, billige boliger, ligesom det anbefales at muliggøre billige boliger gennem regulering. Det kan eksempelvis være ved at stille krav om 10 procent billige boliger i alle lokalplaner, fremgår det af rapporten.

Endvidere vil panelet fortætte i de almene boligområder ved at bytte byggeretter, ligesom de efterspørger muligheden for at nøglefærdigt byggeri kan sælges til almene boligorganisationer.

Panelets deltagere
Teknik- og miljøborgmesteren er udpeget som formand for panelet, og vicedirektør Karsten Biering Nielsen har været ordstyrer på møderne.

De 12 paneldeltagere repræsenterer en bred vifte af byggeriets aktører:


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS