En 2 etager høj bygning på Hermodsgade, der er tegnet af arkitekterne Leth & Walsøe for Elektrolux i 1936, er udpeget med høj bevaringsværdi. Bygherre vill udvide med yderlige 2 etager, så der kan etableres 5.800 kvm private ungdomsboliger.

Jacobsen Trading har allieret sig med Steen Palsbøll Arkitekter med henblik på at omdanne udvikle ejendommene Hermodsgade 26-28 med private ungdomsboliger. En eksisterende bygning på 3.000 kvm skal omdannes og tilføres 2 nye etager oven på, så der muliggøres 5.800 kvm. Det fremgår af en startredegørelse (PDF), som Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til den 25. februar 2019.

Bygningen er tegnet af arkitekterne Leth & Walsøe for Elektrolux i 1936 og opført i funkisstil, hvor facaden er svunget, så den følger vejens form. Der vil blive etableret en tagterrasse samt opholds- og friarealer på et sydvendt areal på terræn.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

"Ønsket er at frembringe et byggeri, hvor den eksisterende bygning og tilbygningen supplerer hinanden, så der skabes et samlet og markant udtryk og en ny fortælling om arkitekturen i området. Materialevalg, detaljer og tekniske løsninger vil være i fokus for at fremhæve og respektere den eksisterende bygnings værdifulde arkitektur, men også ved at tydeligøre forskellen i tid og arkitektonisk udtryk mellem de to byggerier", lyder det i startredegørelsen.

Der vil ikke blive stillet ikke krav om almene boliger, idet projektet ligger i Nørre Fælled skoledistrikt, hvor den almene boligandel udgør 31 procent. Desuden er forvaltningens nuværende praksis er, at kravet først stilles, hvis boligetagearealet i lokalplanen overstiger 8.000 kvm, så der kan stilles krav om mindst 2.000 kvm almene boliger.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder