Ejer af hjørnebygningen Vesterbrogade 2 fra 1890 ønsker at nedrive bygningen samt dets 2 bagbygninger for at gøre plads til et nybyggeri med 30 lejligheder.

Ifølge Århus Stiftstidende vil Ib Krogh Hougaard, der ejer den 130 år gamle ejendom på Vesterbrogade 2 i Aarhus, nedrive bygningen for at gøre plads til et projekt med 30 lejligheder, butikker og en café eller et værtshus.

Planen er at bygge en rødstensejendom i 6 etager, hvor den øverste etage etableres som en tilbagetrukket penthouse. Omkring den nye hjørneejendom skal der på Vesterbrogade opføres en mindre bygning i sorte sten, med en tilbagetrukket 4. sal og med tagterrasse på 5. sal. Op ad Hjortensgade skal der desuden opføres der 2 bygninger i 5 etager og med tagterrasser.

NB! Herning: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. maj 2019.

De 4 bygninger til at indeholde i alt omkring 30 lejligheder - 2- og 3-værelses lejligheder og på toppen af hjørnet en enkelt 4-værelses lejlighed.

Ansøgningen om nedrivningen og efterfølgende nybyggeri, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, er for tiden under behandling i kommunens afdeling for Byggeri, skriver Aarhus Stiftstidende.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder