Folkemindesamleren Evald Tang Kristensens ”Mindebo” i Mølholm skal rives ned for at gøre plads til 24 boliger i 3-5 etager.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad skal villaen ”Mindebo” samt nabogrundens kontorhus på Fredericiavej 16 rives ned for at gøre plads til 24 boliger i et etagebyggeri. Bag projektet på den 7.466 kvm store grund står en privat bygherre.

NB! Kolding investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 28. marts 2017.

Mindebo på Fredericiavej 14 er fra 1897 og har en bevaringsværdi 3. Villaen er dermed optaget i kommuneplanen som bevaringsværdig. Bygningen er opført i blank mur og tegltag uden udhæng. I dag fremstår huset med en pudset facade og et tag med udhæng. Vinduerne i boligen fremstår som oprindeligt.

Fredericiavej 16 er opført som bolig, men har siden 1980'erne været indrettet til kontorerhverv. Bygningen er fra 1934 og har en bevaringsværdi 4, og er dermed optaget i kommuneplanen som bevaringsværdig. Bygningen er fremstår som funkisbyggeri, som er typisk for 1930'erne.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

- Jeg er betænkelig ved, at man vil rive en kulturhistorisk bygning ned i Vejle Kommune. Samtidig vil man bygge i op til 5 etager på et højt beliggende areal. Derfor kan jeg godt være bange for, at man vil kunne kigge ned i haverne hos beboerne på Bakkevej. Vi risikerer også, at det bliver ét stort kaos med trafikken, fordi der samtidig er planlagt et stort antal boliger på Funders-grunden, siger byrådsmedlem for SF, Morten Kristensen, til avisen.

Teknisk Udvalg skulle have taget stilling til sagen den 21. februar 2017, men her blev beslutningen udskudt.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder