Planen om den 360.000 kvm stor ferie- og forlystelsesby, Nordic Water Universe, i Høje-Taastrup, hvor der alene i 1. etape skal bygges for 2,2 milliarder kr., er kommet et skridt nærmere realisering. Lokalplanen for projektet er tæt på endelig vedtagelse, og kommunens borgmester forventer, at byggeriet sættes i gang i 2018.

Plan- og miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune har ifølge SN.dk godkendt lokalplanen for det kommende vandland med feriecenter på et 840.000 kvm stort areal, der mod syd afgrænses af Roskildevej, mod nord af Holbækmotorvejen, mod vest af Bondehøjvej og Lervangen og mod øst af Gregersensvej og Helgeshøj Allé. Dermed mangler blot økonomiudvalgets og byrådets endelige godkendelse den 24. april 2018.

- Planlægningen at en sådan et stort projekt tager bare lang tid, og uden en lokalplan kan man ikke gå i gang. Men jeg har fortsat en stærk tro på, at når først vi har fået lokalplanen på plads, så kommer maskinerne også i jorden inden årets udgang, siger Michael Ziegler ifølge SN.dk.

Efter planen opføres projeket nord for Høje-Taastrup Station i 5 etaper, hvor 1. etape vil bestå af 81.100 kvm byggeri fordelt på 51.000 kvm ferieboliger, 12.000 kvm vandland, 6.000 kvm forlystelser, butikker, cafeer og restauranter samt 12.000 kvm hotel og konferencefaciliteter. Parterne bag projektet har tidligere oplyst, at der er indgået aftale med Wyndham Hotel Group om drift af ferieboliger, hotel og konferencefaciliteter.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Fuldt udbygget vil ferie- og forlystelsesbyen omfatte 360.000 kvm. Centralt i området skal der opføres en bebyggelse til fritids-, kulturelle og rekreative publikumsorienterede aktiviteter og forlystelser som vandland, svømmehal, skøjtehal, biograf, restaurant, fitnesscenter, idræt, enkelte butikker. Bebyggelsen skal opføres som en karrébebyggelse i 1-4 etager med udendørs areal i midten af bebyggelsen og med en transparent og aktiv stueetage.

Omkring denne bebyggelse, der er omkranset af et centralt byrum, skal der opføres karréer til ferieboliger, hoteller, konferencecentre og parkeringshus som en kompakt bystruktur i 2-6 etager med enkelte punkter i 9 etager, lavest i kanten af delområdet. Ud til krydset ved Roskildevej markeres hjørnet med en bygning i 9 etager.

Der må i henhold til lokalplanen etableres samlet 12.000 kvm udvalgsvarebutikker, hvor den enkelte udvalgsvarebutik maksimalt må være 2.000 kvm. Derudover kan der etableres en daglivarebutik på 3.500 kvm.

Finansieringen af 1. etape til 2,2 milliarder kr. skulle være på plads. De øvrige 4 etaper ventes samlet at koste 1,1 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter