Et nyt butiksområde med plads til 30.000 kvm nye butikker skal blandt andet bane vejen for en ny Biltema, men nabokommunen har gjort indsigelse, og derfor forsinkes udviklingen.

Et nyt område med plads til 30.000 kvm butikker mellem Struer Landevej og Hjermvej tæt på den nye motorvej i Holstebro skal blandt andet gøre det muligt for Biltema at etablere sig med et 7.000 kvm stort varehus i byen.

Men Struer Kommune risikerer ifølge en redegørelse at miste 21 procent af omsætningen af udvalgsvarer i løbet af 10 år på grund af butiksområdet. Struer Kommune har derfor gjort indsigelse mod udviklingen. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

NB! Jylland: Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 4. september 2019.

- Vi har i kommunerne kæmpet sammen for motorvejen i 20 år, og så skal vi også høste fordelene. Udover bedre mobilitet, var det også en intention at sikre nye butikskæder. Og det er vitalt for ikke blot Holstebro, men for hele Nordvestjylland, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby (S), til avisen.

Aflastningsområdet Nyholm i Holstebro Nord er siden 2002 udbygget med nye butiksarealer i størrelsesordenen 10.000 kvm bruttoetageareal. Den ramme for udbygningen, der blev lagt i 2002, er dermed stort set opbrugt. Nye butiksarealer de kommende 12-15 år i størrelsesordenen 30.000 kvm i større, velbeliggende butikker anses ifølge en redegørelse fra Holstebro Kommune ikke for urealistisk.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS