Mandag den 19. juni 2017 skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til både det 127.500 kvm store H.C. Andersen Adventure Tower, som omfatter en forlystelsespark og et 280 meter højhus samt det 283.000 kvm store projekt Great Northern, som omfatter 2 tårne på 330 og 190 meter. Forvaltningen vender tommelen ned, men udviklerne arbejder videre.

Som Byens Ejendom kunne afsløre den 15. juni 2017, har forvaltningen indstillet, at både projektet H.C. Andersen Adventure Tower og Great Northern afvises. Indstillingen sker med henvisning til, at projekterne ikke er i overensstemmelse med masterplanen for udviklingen af Nordhavn, som ligger til grund for de hidtil vedtagne lokalplaner i området.

Ifølge Børsen har selskabet H.C. Andersen Adventure Tower, som ejes af Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen, dog ikke ladet sig slå ud af den melding.

- Forvaltningens indstilling er som forventet, da vores projekt går imod planerne for området. Vi vil gerne i gang noget før og arbejde med større højder, og derfor er der behov for et nyt kommuneplantillæg og en ny lokalplan, siger Kurt Immanuel Pedersen, der er administrerende direktør i H.C. Andersen Adventure Tower, til avisen.

Selskabet har alliereret sig med BIG og Züblin i arbejdet med at realisere et højhus på 280 meter og 99.000 kvm samt 30.000 kvm byggeri i forlystelsesparken. Projektet omfatter derudover 36.000 kvm parkering i konstruktion med 9.000 kvm i plint ved tårnet og 27.000 kvm placeret i de offentligt tilgængelige friarealer. Rundt om forlystelsesparken på 45.000 kvm forventes 30.000 kvm offentligt tilgængeligt friareal.

Projektet skal udover forlystelser rumme blandede funktioner i form af boliger, erhverv, hotel, og detailhandel. Der er afsat 6.000 kvm til almene boliger. Det hele skal opføres på en 85.000 kvm stor grund over for krydstogtterminalen på Oceankaj, hvilket giver en bebyggelsesprocent på 150 procent.

Det "konkurrerende" projekt Great Northern tænkes opført på samme grund og omfatter 283.000 kvm byggeri. Her er grundstørrelsen og dermed også bebyggelsesprocenten ifølge forvaltningen endnu ukendt.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder