Erhvervsejendomsrådgiveren CBRE har kortlagt det københavnske marked for fleksible kontorer. ”Der er fortsat et betydeligt vækstpotentiale,” mener Ninna Therkelsen, Head of Investor Leasing i CBRE.

Andelen af kontorer, der bliver lejet ud som kontorhoteller, "co-working", servicerede kontorer og andre fleksible lejemuligheder, kommer til at vokse betragteligt den kommende tid, forudser man hos CBRE i Danmark.

I dag er 3,6 procent af kontorerne i København by – svarende til 210.000 kvm – udlejet fleksibelt, viser helt nye tal fra erhvervsejendomsrådgiveren, som for første gang har kortlagt området for kontorhoteller i Københavnsområdet.

Det skyldes blandt andet, at det i dag ikke kun er startups og freelancere, men også etablerede virksomheder, der kan se fordele ved at leje sig ind fleksibelt i kortere eller længere perioder, så man gør sig mindre sårbar over for konjunkturer, teknologiske forandringer og den stigende mobilitet i arbejdsstyrken.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

- Vi oplever, at fleksible kontorer bliver mere og mere populære og hypede. Flere og flere både mindre og større virksomheder efterspørger fleksibel leje af kontorfaciliteter, der giver mulighed for hurtigt at skalere op og ned, og hvor man ikke skal bruge tid på alt det praktiske. Og medarbejderne er også glade for denne løsning, hvor man typisk sidder sammen med andre virksomheder og deler fælles faciliteter som fx kantine og træningsmuligheder. Vi er på vej ind i en situation, hvor det at leje enten helt eller delvist fleksibelt går fra at være niche til at blive mainstream, udtaler Ninna Therkelsen, Head of Investor Leasing i CBRE.

Hun forventer, at antallet af fleksible kontorer vil vokse yderligere de kommende år, hvor flere og flere udlejere og investerer vil kigge ind i dette marked.

Rapporten Flex Workspaces Copenhagen fra CBRE er det første systematiske overblik, der er lavet over markedet for fleksible kontorer i København. Det fremgår af opgørelsen, at der i Københavnsområdet i dag er omkring 190 fleksibelt udlejede kontorer. Af disse ligger 2/3 i København by, hvor priserne ikke overraskende også er de højeste.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland