Det 1 milliard kr. dyre Nexus Cph skal være det nye administrative knudepunkt for blandt andet Banedanmark, Trafikstyrelsen og Energistyrelsen. Trafikstyrelsen samt dele af Banedanmark og Energistyrelsen skal dog flyttes til provinsen. Bygningsstyrelsen ved ikke, hvad udflytningsplanerne betyder for projektet eller statens ejendomme i øvrigt.

Regeringen offentliggjorde i går, torsdag den 1. oktober 2015, planen om at flytte 3.900 statslige arbejdspladser fra København til provinsen. Blandt andet flyttes 310 medarbejdere fra Banedanmark til Ringsted og Fredericia, 65 medarbejdere fra Trafikstyrelsen til Ribe og 51 medarbejdere fra Energistyrelsen til Esbjerg.

Med Spark Arkitekter og PwC som rådgivere er Bygningsstyrelsen bygherre på OPP-projektet Nexus Cph på Kalvebod Brygge, som Arkitema har sat stregerne til med MOE som ingeniør. Her skal netop Banedanmark, Energistyrelsen og Trafikstyrelsen have til huse sammen med Vejdirektoratet i et byggeri, som inklusive kælder omfatter 60.000 kvm. Med udflytningsplanerne forsvinder mere end 1/5 af de medarbejdere, der skal have nybyggeriet som arbejdsplads.

Hos Bygningsstyrelsen har man dog ikke overblik over, hvad udflytningsplanerne betyder for projektet, som A. Enggaard, Nordea Liv & Pension, Pædagogernes Pensionskasse og Lægernes Pensionskasse skal opføre og drive for Bygningsstyrelsen over en periode på 20 år.

- Det har vi ikke overblik over endnu. Det kan vi ikke sige noget om med så kort varsel og lige nu og her, siger Lene Strøm Magner, der er chefkonsulent og presseansvarlig hos Bygningsstyrelsen.

NB! Erhvervslejeloven - den nye udvikling. Seminaret afholdes d. 2. februar 2016.

Bygningsstyrelsens ejendomsportefølje omfatter 3 millioner kvm statsejendomme til en samlet værdi af mere end 38 milliarder kr. Styrelsen ejer 200 kontorejendomme på statens vegne med et samlet areal på 900.000 kvm. De 200 statsejendomme har en værdi af 10 milliarder kr. og rummer 350 lejemål. Langt de fleste af ejendommene ligger i København. Med regeringens udflytningsplaner, vil der komme til at ske en del rokader.

Finansministeriet har udarbejdet den rapport, der beskriver, hvilke arbejdspladser, der skal flyttes, men tilsyneladende har man ikke koordineret arbejdet med Bygningsstyrelsen. Således oplyser styrelsen, at man ikke har noget overblik over omfanget af lejemål, der bliver berørt.

- Mine forventninger er, at vi først koncentrerer os om at flytte folk ud, lyder det fra Lene Strøm Magner, som videre fastslår, at Bygningsstyrelsen endnu ikke ved noget om, hvor mange kvm kontorlokaler, der frigøres som følge af udflytningsplanerne, samt hvad der skal ske med ejendommene.

Bygningsstyrelsen, som i øvrigt også rammes af regeringens udflytningsplaner, idet 32 arbejdspladser fra styrelsen flyttes til Skanderborg, kan heller ikke sætte noget tidsperspektiv på, hvornår man har overblik over, hvad udflytningerne betyder for styrelsens ejendomme i København.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland