Bilkøer er hverdagskost mellem Aarhus og Skanderborg i myldretiden. Regeringen vil derfor udbygge motorvejsstrækningen mellem Aarhus S og Skanderborg S med 1 ekstra spor i hver retning. Udvidelsen på den 29 kilometer lange strækning er kun første skridt.

Rent praktisk vil det ske ved at inddrage dele af midterrabatten, som på nuværende tidspunkt er 12 meter bred på hele strækningen.

- Trafikken på E45 er vokset eksplosivt i de seneste 20 år. Det skaber trængsel og der spildes alt for meget tid på strækningen. Vi afsætter nu 500 millioner til en udvidelse af strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

NB! Skanderborg investerer 16 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. februar 2017.
 
Projektet med at udbygge fra 4 til 6 spor kommer til at koste 500 millioner kr. Projektet på E45 motorvejen kan gennemføres på 3-4 år, når plangrundlaget er på plads. Det er Byens Ejendoms vurdering at projektet i praksis kan igangsættes i 2018 og stå klar i 2022.

Ifølge Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, stopper det dog ikke med udvidelsen på strækningen mellem Aarhus og Skanderborg. Det fortæller han til Århus Stiftstidende.

- Udvidelsen mellem Aarhus Syd og Skanderborg Syd er et vigtigt første skridt, men det er kun det første skridt. Vi er slet ikke færdige, siger Kristian Pihl Lorentzen til avisen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS