Tyske KanAm Grund har på vegne af pensionskassen Ärzteversorgung Westfalen-Lippe købt de 49.000 kvm bygninger på Holmens Kanal.

Tyske KanAm Grund har ifølge deal-magazin.com købt Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal tæt ved Kongens Nytorv i København til den tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westfalen-Lippe (ÄVWL).

Ejendommen omfatter 49.000 kvm fordelt på 15 bygninger på stedet, herunder 14 kontorbygninger og en parkeringshus, der blev bygget mellem 1796 og 1971. Den eneste lejer er Danske Bank, som i 2023 flytter i et nybygget domicil på Postgrunden.

Sælgeren er Aberdeen Standard Investments, som i marts 2016 købte ejendommen for 1,4 milliarder kr. Aberdeen Standard Investments blev i forbindelse med salget til KanAm Grund bistået af sin lokale kapitalforvalter Capital Investment og CBRE, mens køber blev rådgivet af C olliers, Accura, KPMG, McDermott Will & Emery, Cowi og Howden Group på købersiden.

Frederiksbergs største projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

Parterne er enige om ikke at oplyse købsprisen på bygningerne, der ligger på adresserne Holmens Kanal 2-18, Laksegade 6-8 og 7-11 samt Asylgade 1, Vingårdsstræde 3 og Bremerholm 37, men ifølge Ejendomswatch lyder den nye pris på 2,1 milliarder kr.

Frankfurt-baserede KanAm Grund Group har købt porteføljen til pensionskassen med sit investerings- og kapitalforvaltningsfirma REAM GmbH & Co. KG og overtager også kapitalforvaltningen. Danske Thylander Group skal stå for udvikling af ejendommene, og KanAm Grund-gruppen og Thylander-grupperne har arbejdet tæt sammen om købet.

ÄVWL forvalter ejendomsinvesteringer på godt 24 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter