Facilities Management-afdelingen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco runder inden længe medarbejder nrummer 100. Aktuelt søges 15 nye medarbejdere.

Corona-krisen rammer dansk økonomi skævt. Mens detailhandlen, rejsebranchen og oplevelsesøkonomien er hårdt ramt, er der anderledes damp på kedlerne i byggeriet- og på ejendomsmarkedet. Det mærker man hos arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco, hvor navnlig Facilities Management-afdelingen har travlt med at imødekomme efterspørgslen.

- Vi mærker meget tydeligt, hvordan den grønne omstilling er accelereret det seneste år med et fokus hos vores kunder på CO2-besparelser, energirenovering og energimærker. Det er særligt store aktører i industrien, pharma-virksomheder og større ejendomsbesiddere, der rykker på den her dagsorden, men også kommunerne efterspørger driftsoptimering med fokus på indeklima og lavere energiforbrug, fortæller afdelingsdirektør Svend Åge Carlsen.

Afdelingsdirektøren har været i faget i 36 år og har gennem årene oplevet en støt stigende vækst i afdelingen, men ikke så eksplosivt som nu.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Vi runder snart medarbejder nummer 100, men er faktisk på udkig efter yderligere 15 medarbejdere til vores afdelinger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg, fortæller Svend Åge Carlsen.

Swecos FM-afdeling mangler især specialister, der kan udføre opgaver inden for energirenovering og ny-installation af alle typer HVAC-anlæg og køleanlæg, VVS-projektering og installationsoptimering. Specifikt for pharma-branchen mangler afdelingen rådgivere inden for driftsoptimering, indregulering af varme og køleanlæg, indeklimaanalyser, fejlfinding og optimering.

Om Swecos Facilities Management-afdeling
Facilities Management-afdelingen i Sweco er Danmarks største på området for rådgivning om drift af installationer og bygninger. Afdelingen har særligt fokus på tekniske installationer, bygninger og ejendomsudvikling og har markedsledende specialistkompetencer inden for køling, CTS, ventilation, indregulering, commissioning, energioptimering samt drift og vedligeholdelse af bygninger.

Rådgiverne hjælper navnlig produktionsvirksomheder og kunder i pharma-industrien og rådgiver desuden større ejendomsbesiddere om, hvordan de bedst designer, udvikler og drifter deres anlæg og systemer. Kunder tæller blandt andet Novo Nordisk, Radiometer, KU, Region Hovedstaden, DR, ATP Ejendomme og Carlsbergfondet samt flere kommuner.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS