Et integreret Sweco-team har netop vundet udbuddet om totalrådgivning for det kommende 6.700 kvm store Silkeborg Svømmecenter til 205 millioner kr.

Silkeborg Kommune har lagt en plan for videreudviklingen af det store, rekreative Søholt i det nordlige Silkeborg, der skal samle og bringe endnu flere idrætsgrene og faciliteter til området.

Første skridt på vejen bliver opførelsen af det moderne Silkeborg Svømmecenter, der efter planen skal slå dørene op i 1. kvartal 2024 som erstatning til det gamle svømmecenter Nordvest.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Fonden for Silkeborg Svømmecenter, som står for at opføre og drive det nye svømmecenter, har netop tildelt et integreret team bestående af Sweco og Sweco Architects opgaven som totalrådgiver på det ambitiøse projekt.

- Valget er faldet på Sweco-teamet, blandt andet fordi forslaget på fortrinlig vis imødekommer de ønsker og behov, vi har defineret for Svømmecenteret og dens målgrupper. Dertil passer arkitekturen naturligt ind i Søholt-området, hvor centret bliver nabo til Jysk Arena og Jysk Park, siger Leif Flemming Larsen, bestyrelsesformand i Fonden for Silkeborg Svømmecenter.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2021.

Det nye svømmecenter placeres på en 8.000 kvm stor grund ved bueskydningsbanen på Søholt, øst for håndboldarena Jysk Arena og superligastadion Jysk park.

Første spadestik til svømmecentret bliver efter planen taget i 2. kvartal 2022. Finansieringen af den kommende svømmehal er på plads. Silkeborg Kommune godkendte i sommeren 2020 et anlægstilskud på 50 millioner kr. til byggeriet. Desuden garanterer Silkeborg Kommune for et lån på op til 155 millioner kr. til Fonden for Silkeborg Svømmecenter.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS