Thylander har solgt et ejendomskompleks i Søborg med et samlet areal på cirka 33.000 kvm. Køber er investeringsfonden AEW, der har sikret sig en række ejendomme med blandt andre den børsnoterede medicinalvirksomhed Zealand Pharma og Ferrosan Medical Devices som ankerlejere.

Gennem de seneste par år har Thylander udviklet og eksekveret en ny strategi for ejendommene – der oprindeligt var domicil for en enkelt virksomhed – blandt andet ved at sikre fuld udlejning og foretage gennemgribende renovering og opdatering af bygningsmassen til moderne standarder.

- De eksisterende bygninger havde et væsentligt vedligeholdelsesmæssigt efterslæb og en høj tomgang. Vi har arbejdet med sagen i et par år og investeret et pænt 3-cifret millionbeløb i udvikling og bæredygtige tiltag, som for eksempel renovering og energioptimering af klimaskærm samt udearealer. Resultatet er fuld udlejning – herunder et topmoderne og tidssvarende domicil til Zealand Pharma, fortæller projektudviklingsdirektør i Thylander, Frederik Wiidau, som under hele udviklingsprocessen har oplevet et særdeles konstruktivt samarbejde med Gladsaxe Kommune i forbindelse med myndighedsbehandlingen.

Erhvervslejelovens nye regler og krav. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

Thylander har været bistået af CBRE og DLA Piper som rådgivere i forbindelse med salget. Køberen AEW, der er en global ejendomsinvesteringsfond med aktiver under forvaltning for knap 500 milliarder kr. med 15 kontorer og 700 medarbejdere på verdensplan, har været bistået af Bech-Bruun, KHR og Colliers.

- Transaktionen og den forudgående udviklingsproces er et klassisk eksempel på, hvordan vi skaber merværdi – i dette tilfælde ved ’reposition to core’. Vi har gentænkt mulighederne i sagen og tilført hands-on aktivt management. Der var en markant investorinteresse fra ind- og udland og salget til AEW sætter punktum for en proces, der på trods af høj kompleksitet, er gennemført særdeles tilfredsstillende. En stor tak til vores dygtige medarbejdere på sagen samt kollegerne i Sophienberg Gruppen, siger direktør og partner i Thylander, Henrik Køhn.

Thylander Gruppen købte i 2018 ejendommene af Altor Equity Partners som en Club Deal med Thylander og 2 private investorer. Parterne har valgt ikke at offentliggøre købesummen.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030