Den svenskejede hydraulikvirksomhed Hydroscand AB med dansk hovedsæde i Herlev åbner nu afdeling på Hvidkærvej i Odense. Erhvervskontakten og Colliers International har i fællesskab hjulpet virksomheden med praktikken omkring tilflytningen.

I løbet af sensommeren 2017 rykker Hydroscand AB ind i Odense, når hydraulikvirksomheden lejer sig ind i en erhvervsejendom på Hvidkærvej 4. Udlejningen er resultatet af samarbejdet mellem Odense Kommunes Erhvervskontakt og Colliers International, hvor løsningerne bliver fundet i samspil mellem virksomhedens ønsker og behov, mæglernes produkter og en hurtige afklaring af planforhold og anvendelsesmuligheder.

- Det er altid glædeligt, når vi kan byde en ny virksomhed velkommen til Odense. Vi taler meget om byens store investeringer, og de er vigtige. Men her kommer en virksomhed og etablerer sig i Odense, hvilket bringer arbejdspladser og energi til byen. Det er den slags, der får hjulene til at køre rundt, og som gør en forskel i hverdagen for os alle, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Hydroscand blev grundlagt i 1969 i Stockholm, og virksomheden er i dag markedsledende inden for slanger og hydraulikkomponenter i Skandinavien. Med 1.100 ansatte på verdensplan og mere end 200 butikker i 19 lande er det en stor virksomhed, som kommer til Odense.

På Hvidkærvej 4 får Hydroscand en ejendom med både butiks- og modtageområde, tilhørende lager og personalefaciliteter samt beliggenhed tæt på motorvejsnettet, hvilket er vigtigt for dem.

- Vores forretningsmodel handler om at være tæt på kunderne, og derfor skal vi være, hvor de er. Vores kunder har brug for hurtig hjælp, hvis en slange sprænger, og det tilbyder vi - for eksempel gennem vores SlangExpress, som rykker ud døgnet rundt, siger salgschef for Hydroscand Danmark, Kim Bender.

- Det har været en virkelig god oplevelse at planlægge åbningen i Odense, og jeg har ikke tidligere oplevet så god og opsøgende kommunal service, som vi har fået her.  Nu glæder vi os til at komme i gang, og jeg forventer, at vi vil være 8-9 mand i løbet af et par år, tilføjer han.

Den gode service skyldes ikke mindst et godt samarbejde mellem kommunen og Colliers International, hvor erhvervsmægler Martin Fuhlendorff også ser tilbage på et godt forløb.

- Vi har stor værdi af samarbejdet med Erhvervskontakten i dagligdagen, hvor vi har nem og hurtig adgang til kommunen omkring eventuelle planmæssige forhold - både i forhold til eksisterende virksomheder samt nye potentielle virksomheder. Vi får hurtigt bragt relevante emner i spil, og dermed kan vi servicere kunden bedst muligt. Jeg må også sige, at Hydroscand har udvist stor beslutsomhed, da vi fandt de egnede lokaler til virksomheden, siger Martin Fuhlendorff.

Erhvervskontakten fungerer som én samlet indgang, bindeled og samarbejdspartner til alle erhvervsrelaterede områder i kommunen. Hver sag får tilknyttet en fast sagsbehandler, der sørger for at få virksomhedens sag gennem kommunens forskellige afdelinger og på tværs af både kommunale og statslige myndighedsområder. Det er formålet at gøre det så let som muligt at etablere og drive virksomhed i Odense.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter