Colliers International har udlejet 578 kvm kontor til den internationale streaming-virksomhed Roku, hvis danske afdeling indtager Aksen på Hedeager 44 i Aarhus Nord i midten af juni 2018. Det danske Roku-kontor er specialiseret i trådløs lyd. Desuden er udlejet 117 kvm depot, der skal huse en robot.

Stadig flere streamer lyd fra TV’et via trådløse lydsystemer som eksempelvis Sonos. Den udvikling mærker de hos Roku, der er vokset ud af deres nuværende kontor og har en forventning om at øge antallet af medarbejdere med 50 procent i den nærmeste fremtid.

Roku er i øjeblikket 10 ansatte på kontoret i Tilst, og de har siden september 2017 været en del af den globale Roku koncern, der var en af pionererne i USA inden for streamingtjenester til TV. Den danske del af virksomheden har specialiseret sig i lyd. Lydkvaliteten testes ved hjælp af en robot, der kræver en del plads og gjorde det til lidt af en udfordring at finde det rette lejemål.

 NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Kurset afholdes d. 6. december 2018. 

- Robotten kræver en loftshøjde på 4 meter, så det var ikke hvor som helst Roku kunne passe ind, men med depotet i Aksen faldt det hele på plads, fortæller Benedichte Brun, erhvervsmægler Colliers International.

- Højtaleren er monteret på et stativ midt i rummet, og robotten laver en 3D scanning af den lyd, der afspilles. Rummet skal være af en vis størrelse for at målingen kan gennemføres, forklarer Vice President Engineering Brian Møller, Roku.

- Udover plads til vores robot, så er årsagen til, at vi valgte netop Aksen, at vi gerne ville ud og være en del af et større miljø. Adgangen til kantine og god infrastruktur i området er noget af det, der tæller for vores medarbejdere, siger Brian Møller.

Medarbejderne hos Roku er blandt andet dataloger og softwareingeniører, så nærheden til universitetsmiljøet i særdeleshed Aarhus, men også Aalborg var et yderligere plus ved at placere sig i Skejby. Aksen husede tidligere Vestas hovedkontor i Aarhus, og der er stadig ledige lejemål i det populære miljø.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens