Mellem jul og nytår kunne Heimstaden offentliggøre, at selskabet har købt 200 rækkehuse i Svendborg, og i efteråret 2018 købte Core Property Management købte de 133 lejligheder i byen. Ifølge mægler nyde byen godt af, at al udvikling i Odense sker i den sydlige del af byen.

Mellem jul og nytår meldte Heimstaden ud, at selskabet har købt en 116.600 kvm stor boligportefølje med 1.375 boliger rundt omkring i Danmark af Thylander Gruppen for 1,5 milliarder kr. Blandt ejendommene er 200 rækkehuse i Tved ved Svendborg, og Core Property Management købte i efteråret 2018 133 lejligheder i Langes Have i SVendborg af Pensam.

Ifølge Martin Pedersen, der er direktør og partner i ejendomsmæglerfirmaet Colliers Internationals afdeling i Odense, er Svendborg blevet attraktiv for de store investorer. Det foræller han til Fyens.dk.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

- Al udviklingen i Odense sker på sydsiden med et nyt OUH, udvidelsen af SDU, Tietgenbyen og området med den nye robotindustri, og det vil tiltrække folk, som med motorvejen kan komme til Svendborg på et kvarter. Mange, der skal arbejde i det område, vil vælge at bo i Svendborg, fordi det er den bedste by at bo i, hvis man vil leve livet, siger han til avisen.

Han ønsker ikke at oplyse prisen på de 200 rækkehuse på Hellet, Walkendorffsvej og Mette Ruds Vej i Tved, men oplyser, at de blev solgt for et 3-cifret millionbeløb.

Efter en årrække med faldende befolkningstal er Svendborg gennem de seneste 3 år vokset med godt 200 indbyggere årligt. Ifølge Danmark Statstik bor der nu 58.700 i Svendborg Kommune, hvoraf 27.300 bor i Svendborg By.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS