Der er stor forskel på prisen på sommerhuse, alt efter om de er bygget før eller efter år 2000. De nyeste sommerhuse rummer dog også i mange tilfælde faciliteter, som ikke findes i de gamle.

Sommerhuse bygget efter år 2000 koster ifølge Boliga typisk væsentligt mere, end sommerhuse der er opført før årtusindskiftet. Men det er der en god forklaring på.

- Hvis man vælger et nyere sommerhus, er det en helt anden model, man køber. Det er næsten som at sammenligne en BMW med en Skoda, siger Peter Monrad, indehaver og mægler hos Vestkystmægleren.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

Næsten hvert 2. sommerhus, der er bygget efter år 2000, har spa eller spabad. Det drejer sig helt præcist om 47 procent, mens det tilsvarende tal for husene bygget op til årtusindeskiftet er 11 procent. Det viser en opgørelse, Boliga har lavet på baggrund af de udbudte fritidshuse per 13. oktober 2016, hvor man har opgjort, hvor stor en andel af husene, der også matcher med søgninger på spa eller spabad.

- Mange køber sommerhuse for at leje dem ud, og der har detaljer som netop spabad en stor betydning for prisen. Lejen kan næsten fordobles, hvis der er en lækker hjørnespa, siger Peter Monrad.

Er det mere den varme fornemmelse i en sauna, der er et hit, er det også de nyere sommerhuse, der skal kigges på. Der er nemlig sauna i 38 procent af nybyggeriet, mens kun 14 procent af husene, der er bygget fra bygget frem til 1999, kan byde på den fornøjelse.

NB! Lejeloven - de nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 24. november 2016.

Det koster dog at få en nyere model. På landsplan måtte man slippe 17.966 kr. for hver kvm nybygget sommerhus, mens de "gamle" koster 15.447 kr. per kvm, viser tal fra Boliga.

De dyreste sommerhuse finder man i Region Hovedstaden, der dækker den nordsjællandske kyst med velbesøgte sommerferiesteder som Hornbæk, Tisvildeleje og Gilleleje. Her koster sommerhusene 24.538 kr. per kvm for den nyere slags og 20.506 kr. per kvm for dem, der har lidt flere år på bagen.

Den billigste region er Sjælland. Her skal man slippe 15.888 per kvm for de nyere boliger, mens man kan nøjes med 13.256 kr. per kvm for dem fra sidste århundrede.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder