Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der blev solgt flere boliger i august 2022 sammenlignet med juli, hvor handelstallene nåede lavpunktet for i år. Antallet af solgte huse og lejligheder er dog langt fra på niveau med august-tallene fra tidligere år.

Boligsidens nye handelstal for august viser, at bolighandlen fortsat kører i et lavere gear end i de seneste år. Dog er der tale om en stigning sammenlignet med sidste måned.

Tallene viser, at der blev solgt 6.325 boliger i august, hvilket er en stigning på 18 procent sammenlignet med juli måned, hvor der samlet blev solgt 5.355 boliger.

Stigningen til trods, så bevæger boligmarkedet sig stadig i et lavere tempo, end vi har set i de seneste år. Eksempelvis er de 6.325 solgte boliger i august i år et fald på 32 procent sammenlignet med samme tidspunkt i 2021. Og samtidig 19 procent lavere end i samme måned i 2019 inden coronapandemien.

2 trends: Nye andelsboliger og konvertering til lejeboliger. Konferencen afholdes den 9. november 2022.

- Det vigende salg er gældende for alle boligtyper, og det hænger sammen med de nye udfordringer, som har vist sig for køberne i de seneste måneder. For godt nok har køberne generelt fået mere at vælge imellem i det stigende udbud, men til gengæld sætter stigende renter, inflation og energipriser købernes budget under pres, som lægger et loft på det beløb, køberne kan købe bolig for. Det begrænser mulighederne for mange, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ser vi nærmere på hussalget, blev der i august solgt 3.849 villaer og rækkehuse, hvilket er en stigning på 16 procent sammenlignet med juli måned. Til gengæld har der været et fald på 18 procent, hvis vi sammenligner med august-tallene fra sidste år, og vi skal tilbage til 2016 for at finde et lignende niveau for hussalget i august, som dengang lød på 3.735.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 5. januar 2023.

Samtlige regioner har oplevet et fald i antallet af hushandler sammenlignet med august-tallene i 2021, men det er Region Hovedstaden, som har oplevet det største fald på 31 procent.

- I Region Hovedstaden er prislejet en del højere end andre steder i landet, og det var også her, vi så de største prisstigninger under corona. Derfor er det naturligt, at det også er her, at vi ser de største udsving, når boligmarkedet begynder at normalisere sig, siger Birgit Daetz.

Ser man samlet på hussalget i sommermånederne juni, juli og august i år og sammenholder det med gennemsnittet for samme periode i årene 2015-2019, viser der sig et tydeligt billede af, at salget især ligger lavere i områderne øst for Storebælt, imens salget faktisk er højere i Jylland og på Fyn.

Vender vi blikket mod ejerlejligheder, viser de nye handelstal, at der i alt blev solgt 1.102 lejligheder i august, hvilket er en stigning på 31 procent i forhold til juli.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 4. oktober 2022.

- Den seneste udvikling hænger formentlig sammen med studiestart, hvor der som vanligt er et øget salg på ejerlejligheder i august. Men også her kan vi se, at der blev handlet mindre i august, end der er blevet i flere år, siger Birgit Daetz.

Vi skal nemlig tilbage til 2012 for at opleve et niveau for det samlede antal solgte ejerlejligheder i august, der er lavere end det nuværende. Dengang blev der solgt 1.040 lejligheder i august.

Der er solgt 802 sommerhuse i august, hvilket, tilsvarende de øvrige boligtyper, er en stigning sammenlignet med juli måned, men et fald sammenlignet med august-tallene for 2021.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS