Mengel Ejendomme har købt Nørregade 6 af Aarhus Kommune med henblik på at opføre 38 lejligheder og en café, som skal står færdig inden for 2 år. Projektet er tegnet af Karen Exner og Arkitema Architects.

Et projekt med grønne taghaver og en blanding af erhverv og boliger færdiggør hjørnet mellem Nørregade og Nørrebrogade. Der bliver skabt et helt nyt byrum på et af byens populære hjørner, når området mellem Nørregade og Nørrebrogade bliver omdannet til dels et åbent byrum, hvor man både kan opholde sig i eller bevæge sig gennem, og dels et projekt med både boliger og erhverv.

- Byggeriet knytter på elegant vis Nørregade sammen med Nørreport, og skaber et vellykket samspil med letbanens forløb ad Nørrebrogade og Nørreport. Samtidig får vi flere boliger på en attraktiv placering i Aarhus Midtby, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Vinderprojektet, som Steen Mengel står bag, bestå primært af boliger og bliver placeret på grunden, der tidligere husede Gallo-huset, som er flyttet til Nørre Allé 31. Byggehøjden er fem etager, men det bliver bygget, så projektet passer sig ind i facaderækken. De kommende beboere i de i alt 38 lejligheder får adgang til fælles grønne taghaver med udsigt over både Aarhusbugten og Ø-gadernes hustage.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig. Seminaret afholdes d. 30. august 2017.

Ifølge Bente Lykke Sørensen, chef i Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune, bliver det nogle attraktive boliger på et hjørne med mange muligheder.

- Det bliver et projekt af høj arkitektonisk kvalitet, der kommer til at samle hjørnet mod Nørreport. Vinderprojektet integreres i det eksisterende område og imødekommer den stemning og karakter, som kvarteret er kendetegnet ved. Samtidig åbner projektet sig mod resten af byen og danner et fint grundlag for, at bylivet fortsat kan udfolde sig i det allerede livlige kvarter, siger hun.

Det nye område er dog ikke kun tiltænkt beboerne. To offentligt tilgængelige stier inviterer nemlig resten af aarhusianerne indenfor, og både foran og bag ved bebyggelsen skabes der offentligt tilgængelige byrum. I forbindelse med udbuddet har Aarhus Kommune modtaget 3 forskellige tilbud. Steen Mengels vinderprojekt er blandt andet valgt på grund af sine arkitektoniske og bylivsskabende kvaliteter. Facaden mod gaden tilpasser sig Ø-gadekvarteret på en enkel måde, og bebyggelsen skaber gode opholdsmuligheder for både beboere og besøgende.

Projektet er tegnet af Karen Exner og Arkitema Architects, og det kendte å-motiv fra den eksisterende gavl på Gallo-huset planlægges genetab leret i form af et spor i bylandskabets belægning. Det formidler et stykke historie og er samtidig en gestus til det kunstværk, der gennem en årrække har præget by billedet ved Nørreport.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri