Staten vil sælge det 500 år gamle Aalborghus Slot for 25 millioner kr. til Aalborg Kommune, som efter planen skal udbygge og modernisere bygningerne for 195 millioner kr.

Af et notat fra Aalborg Kommune fremgår det, at staten vil sælge Aalborghus Slot, da slottet ikke anses for at være af national interesse. Staten har tilbudt Aalborg Kommune forkøbsret, men Aalborg Kommune har ikke været i reelle forhandlinger med Slots- og Kulturstyrelsen – der er tale om udmeldinger, fremgår det af notatet.

På et møde i Sundheds- og Kulturudvalget onsdag den 8. august 2018 godkendte medlemmerne, at der gennemføres en udvidet byggeanalyse af slottet frem til slutningen af 2018.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Der ligger i hvert fald mange drøftelser efter det, og vi er ved at få lavet en bygningsanalyse, hvor vi skal finde ud af, hvad der ligger af renoveringsomkostninger i fremtiden. Og det har i min verden stor betydning for, hvor meget sådan et slot er værd, siger sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl til Nordjyske.

Aalborg Kommune er ifølge avisen i gang med at undersøge mulighederne for, at Nordjyllands Historiske Museum og Aalborg Stadsarkiv skal flytte ind i slottets lokaler, hvilket blandt andet vil kræve en udvidelse på 1.000 kvm for 34 millioner kr.

Dertil kommer renovering af eksisterende bygninger for 68 millioner kr., en tagetage på nordfløjen for 25 millioner kr., udearealer for 11 millioner kr. samt udstillinger, udvikling og indretning for 57 millioner kr. Finansieringen skal både bestå af fondsbidrag og eventuelt salg af arkivets og bymuseets bygninger.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens