Efter 1 år med ideer og visioner, planlægning og tegninger er byggeriet af 3 eksperimenterende boliger nu i gang i kvarteret Tommelise i Holstebro.

Søndag den 28. august 2016 tog Realdania By & Bygs administrerende direktør, Peter Cederfeld, og Holstebros borgmester, H.C. Østerby, første spadestik til byggeprojektet ”Sunde Boliger”.

Bag ”Sunde Boliger” står Realdania og Realdania By & Byg, som med de 3 boliger ønsker at undersøge et helt centralt spørgsmål, nemlig: Hvordan kan vi bygge almindelige familiehuse med sundt indeklima Og hvilke løsninger kan der gennemføres inden for en almindelig anlægsøkonomi? Kort sagt, kan vi bygge og bo sundere, uden at det koster ekstra?

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

- Med tanke på, at vi tilbringer mere end 2/3 af livet inden for hjemmets 4 vægge, og med vores viden om hvordan dårligt indeklima påvirker vores sundhed og velbefindende, er spørgsmålet ganske væsentligt. Opførelsen af de 3 huse handler blandt andet om at finde gode løsninger, der reducerer partikel- og CO2-niveauerne, samt at undersøge, hvordan indretning kan understøtte en sund indeklimaadfærd, siger administrerende direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld.

De 3 huse opføres af Børge Lind & Sønner som en del af en rækkehusbebyggelse i Tommelisekvarteret i Holstebro. Udefra vil de ligne hinanden, men indvendigt vil de indeholde forskellige indretninger og løsninger til at skabe et sundt indeklima.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. januar 2017.

Det ene hus bliver udstyret med ganske lidt teknologi, men til gengæld med fokus på nye måder at indrette boligen på og hvordan det påvirker beboernes adfærd og vaner. Det andet hus vil derimod blive rigt udstyret med teknologiske løsninger, der skal bidrage til det gode indeklima. Det tredje hus bliver et såkaldt referencebyggeri, der opføres på en måde, som vi typisk bygger i dag, og som de to eksperimenterende huse kan måles op imod, når de forskellige tiltag skal testes.

Løsningerne skal både forsøge at få bugt med de gener, vi kan sanse: dårligt dagslys, ubehagelige temperaturer, dårlig lugt, træk, støj og så videre, og også de gener, som på sigt kan gøre os syge, men som vi ikke registrerer på samme måde i hverdagen. Det kan eksempelvis være stegepartikler, tøjfibre, fugt, skimmelsvamp og afgasninger fra materialer.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2016.

Der opføres 3 rækkehuse, men der er plads til yderligere 11 huse. Byggeriet af de første 3 rækkehuse forventes afsluttet i foråret 2017. Efter opførelsen vil boligerne blive udlejet i en tid, og indeklimaet blive målt. Herefter skal de sælges til markedspris.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS