Opførelse af knap 250 nye boliger i Gellerup er det første private byggeri, der skal revitalisere boliglivet i Brabrand og skabe sammenhæng til andre bydele. I alt investerer Svanen Gruppen 1 milliard kr. i nye boliger i bydelen.

Tirsdag 24. oktober 2017 sætter borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, spaden i jorden til det første private byggeri i helhedsplanen for Gellerup i Gudrunsvej Kvarteret. Planen skal skabe sammenhæng til de øvrige bydele i Aarhus.

- Med nye boligtyper i Gellerup begynder vi nu for alvor at se konturerne af den nye bydel, vi er ved at udvikle i Gellerup. Det nye vejsystem er stort set på plads, dagtilbud og kunstgræsbane står klar, og vi er i fuld gang med at bygge nyt domicil til Teknik og Miljø. Jeg er meget glad for, at private aktører nu også kommer på banen og bidrager til den udvikling, vi har sat i gang. Det er afgørende for, at vi lykkes med at omdanne Gellerup fra et boligområde til en bydel, siger borgmester Jacob Bundsgaard forud for starten på byggeriet.

NB! Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 14. november 2017.

Det konkrete byggeri er skabt i et offentligt-privat samarbejde mellem Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og udviklerselskabet Svanen Gruppen, der er ejet af familien Brixhuus. Det omfatter i sin første etape 222 familieboliger på mellem 70 og 120 kvm, fordelt på 2 karréer, som omfatter 21.500 kvm. Hele projektet er solgt til Core Property Management.

- Herudover opfører vi 26 rækkehuse på ialt 2.800 kvm i Skovkvarteret. Det er familieboliger på cirka 110 kvm, siger Morten Brixhuus, direktør i Svanen Gruppen.

Han oplyser, at det sidste byggefelt i området indebærer mulighed for 8.500 kvm ungdomsboliger.

- Spadestikket til familieboliger i den sydlige del af Gellerup markerer et vigtigt skridt i udviklingen af et nyt kvarter med en bystruktur, hvor nye boligformer og by­rum vil være med til at skabe en attraktiv bydel. Samtidig er salget af jord til projektet med til at sikre højere boligstandard for nuværende og kommende beboere i boligforeningen, siger administrerende direktør for Brabrand Boligforening, Keld Laursen.

NB! Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 6. februar 2018.

Svanen Gruppen investerer knap 1 milliard kr. i de 40.000 kvm, der på 2 år i alt skal 450 eje- og lejeboliger. Oveni vil Aarhus Kommune bidrage med 12.000 kvm erhverv.

Den ny helhedsplan ændrer boligbetingelserne for over 6.500 beboere i området markant med renovering af eksisterende boliger, nedrivning af blokke og 2 grunde på 100.000 kvm, der med private bygherrer skal levere nye former for boliger og erhverv. Planen ventes fuldført i 2030. Svanen Gruppens investering skal være med til at løfte udviklingen af Gellerup til en attraktiv international bydel med ny infrastruktur, renovering af boliger, etablering af 1.000 offentlige arbejdspladser, ungdomsby, sport og kulturcampus.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter