I dag, onsdag den 12. august 2015, gik spaden i jorden til AP Pensions 16.000 kvm store byggeri Den Grønne Karré i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord.

Administrerende direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen, ejendoms-investeringschef Peter Olsson, AP Pension og direktør Bo Olesen, NRE Denmark, der er totalentreprenør på byggeriet, delte opgaven med at påbegynde gravearbejdet til det 400 millioner kr. dyre boligbyggeri, der kommer til at indeholde 170 udlejningsboliger.

- Jeg er sikker på, der vil være stor efterspørgsel på boligerne, ligesom der generelt er i Ørestad. Den Grønne Karré ligger attraktivt placeret både nær Islands Brygge og København City – og samtidig få skridt fra Amager Fælled, siger Jens Kramer Mikkelsen.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 21. oktober 2015.

- De institutionelle investorer – særligt pensionsselskaberne – tænker langsigtet og tager stor del i udviklingen i Københavns nye bydele med fokus på kvalitet. Derfor er de en god partner for os. København udvikler sig, og der er brug for boliger i byen. AP Pension har efterhånden opbygget en større ejendomsportefølje, og har blandt andet investeret på Sandkaj i Århusgadekvarteret samt på Amerika Plads i Nordhavn, tilføjer han.

Byggepladsen, der i slutningen af 2016 vil være forvandlet til boligbyggeriet Den Grønne Karré, ligger i August Schade Kvarteret lige syd for DR Byens studier og lige nord for det kommende Nordea domicil ved DR Byen Metrostation.

NB! Udvikling af byrum - udførelse og økonomi. Konferencen afholdes d. 10. september 2015.

- Det er et privilegium, at vi af By & Havn fik mulighed for at købe grunden med den yderst attraktive beliggenhed i Ørestad Nord. En sådan placering stiller dermed krav til arkitektur og kvalitet, så vi sikrer et optimalt samspil med de markante nabobygninger. En sådan høj kvalitet af boligerne vil også gavne udlejningen, som tilmeld vil blive prismæssig konkurrencedygtig, da vi bygger selv. Så for AP Pension har vi igen sikret et godt forventet afkast på baggrund af en fremragende boliginvestering, siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension.

Den grønne Karré bliver 5 til 8 etager høj med store altaner og facader bestående af teglsten og gråhvide betonelementer i en kombination. Foruden de 170 nye lejligheder vil byggeriet rumme 4 erhvervslejemål i stueplan ud mod DR Pladsen og et fælleslokale. Der vil være boliger med både 1, 2, 3, 4 og 5 værelser. Som eksempel vil en 3-værelseslejlighed i gennemsnit være 93 kvm.

NB! Nordhavn - 2. etape og Nordhavnstunnelen. Konferencen afholdes d. 25. november 2015.

På Karréens yderside etableres en kantzone i 3 meters bredde langs sydfacaden og halvanden meters bredde langs de 3 øvrige facader. I kantzonen opsættes plantekummer, siddeplinte ved indgangspartierne, cykelparkering og private og offentlige terrasser. I gårdrummet kommer der store opholdsarealer, og lejlighederne i stueetagerne får desuden private terrasser.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter