Byggeriet af 101 almene boliger i Ørnegården i Gentofte blev skudt i gang den 31. januar 2023. Dansk Boligbyg står i totalentreprise for opførelsen af de nye lejeboliger.

Det 110 år gamle almene boligselskab AKB, København er bygherre og føjer de 101 nye boliger til de mere end 9.000 lejeboliger, som selskabet i forvejen råder over i København og omegn.

Projektleder hos KAB Jesper Lindeberg bød forsamlingen velkommen i det opvarmede telt, hvor deltagerne søgte ly for regnen. Han gav først ordet til boligselskabets formand, Bjørn Petersen.

- De nye boliger får med sine 4 længer en godt beskyttet gård med plads til tryghed og fællesskab, som er noget, vi lægger stor vægt på i AKB. Jeg er sikker på, at Ørnegården bliver et godt sted, sagde Bjørn Petersen.

Efterfølgende fik borgmester Michael Fenger ordet og glædede sig over, at Gentofte med Ørnegården blandt andet får 60 nye ungdomsboliger ud af de i alt 175 nye ungdomsboliger, som bliver opført i kommunen frem mod 2025.

Hillerød - projekter og byggeri til 2030. Konferencen afholdes den 3. maj 2023.

- Vi er jo ellers en fuldt udbygget kommune, og når der er ledige arealer, så værner vi normalt om dem til rekreative formål, sagde han blandt andet.

Ørnegården kommer til at indeholde 50 ungdomsboliger på 42-45 kvm, 26 små og billige lejligheder på 42-43 kvm og 25 familieboliger på 75-83 kvm.

De 101 boliger etableres i en firlænget bebyggelse på samlet 5.277 kvm. De 4 længer danner en lukket karré med et fælles gårdareal i midten med plads til grønne arealer og sikre legepladser for børnene. Alle boliger får altan ud til gårdrummet. KAB er forretningsfører for byggeriet på vegne af AKB.

- Tak til AKB for tildelingen af entreprisen. 4.168,6 kvm sandwichfacade, 3.416,8 kvm huldæk, 824,8 løbende svalegangselementer, 174 L-søjler, 101 badekabiner, 84 altaner, 4 teknikhuse, 3 skure, 2 trappeopgange og en elevator, sagde projektleder Lasse Kromann Gjersøe fra Dansk Boligbyg blandt andet i sin tale.

Projektet ventes afsluttet i midten af 2024. Bygherrerådgiver af Kuben Management, ligesom AI Arkitekter & Ingeniører samt Munksgaard plus Andersen er blandt rådgiverne. Projekter er tegnet af H+TNT i samarbejde med OJ Rådgivende Ingeniører.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked