Salgstiden på alle boligtyper er det sidste år faldet, men på sommerhuse er faldet langt det største. Det skyldes først og fremmest konsekvenserne af nedlukningen, vurderer Nybolig.

Siden januar 2020 er der pillet knap 3 måneder af salgstiden på et sommerhus, eller helt præcist 82 dage. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet af de seneste tal fra boligsiden.dk. Hvor det i gennemsnit tog 279 dage at sælge et sommerhus for 12 måneder siden, er det tal nu nede på 197 dage.

Forklaringen på den markant faldende salgstid har en direkte forbindelse til konsekvenserne af nedlukningen, vurderer Nybolig.

- Når vi ikke kan rejse, vælger vi i stedet at købe sommerhus, og selvom det kan virke som et luksus for de få, er det ikke desto mindre, hvad rigtig mange har haft mulighed for at gøre det seneste år, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

I Nybolig har kædens sommerhusforretninger haft deres bedste år nogensinde i 2020, og lige nu ser de ind i et udbud, som er historisk lavt.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

- Vi har heldigvis ingen forretninger, som melder udsolgt, hvilket ellers er en historie, der har været ude i medierne, men mange steder er beholdningen kritisk, og derfor bruger vores mæglere alle deres vågne timer på at få nye emner til salg i et marked, som har ekstraordinært mange købere, siger Thomas Hovgaard.

Hvis udviklingen fortsætter og udsigterne til at kunne rejse denne sommer forbliver usikre, tror han, at salgstiden vil kunne falde yderligere.

- Udviklingen på sommerhusmarkedet står og falder med tidspunktet for den fulde genåbning, men især tidspunktet for, hvornår grænserne åbner, så man kan rejse sikkert og uden at skulle 14 dage i karantæne. Men indtil videre vil vi nok se en fortsættelse af de nuværende marked med faldende salgstider, stigende priser og faldende udbud, siger Thomas Hovgaard.

Siden januar 2020 er salgstiderne på henholdsvis villa og ejerlejligheder i gennemsnit faldet 15 dage og 19 dage med aktuelle salgstider på henholdsvis 145 dage og 84 dage.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne