For første gang i år var salget af ejerlejligheder i uge 25 lavere end i den tilsvarende uge i årene 2015 til 2019.

Der blev solgt 395 ejerlejligheder i sidste uge, og det er færre end gennemsnittet for uge 25 i årene 2015 til 2019 og væsentligt under salget i uge 25 sidste år, viser Boligsidens nye ugetal.

- Der har været meget polemik om behov for indgreb på boligmarkedet eller ej, siden Det systemiske Risikoråd i sidste uge kom med sine anbefalinger. Men i takt med at skolesommerferien er startet og landsholdet på en positiv måde har erobret scenen og opmærksomheden, så tyder meget på, at sommerfreden så småt er ved at sænke sig, også over boligmarkedet, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

- I hvert fald hvad handelsaktiviteten angår, er der nu lidt mere normale tilstande på boligmarkedet efter et hæsblæsende corona-år med rekord i antal bolighandler. I uge 25 blev der solgt cirka 2.300 boliger, hvilket ganske vist ligger over gennemsnittet på cirka 1.900 for den tilsvarende uge i 2015-2019, men under de knapt 2.800 bolighandler i uge 25 i 2020, siger Bo Sandberg.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

Ifølge boligsiden.dk´s tal, har ti uger i træk med stigende boligudbud langsommeligt bragt antallet af boliger til salg op over 40.000 for første gang siden januar i år.

- Der er ikke noget nyt i, at udbuddet tilpasser sig mere trægt end efterspørgslen på boligmarkedet. Derfor vil det sommeren over stadig i høj grad være ”sælgers marked”. Men stadig mere tyder på et mere normaliseret boligmarked til efteråret, hvor forårets fremrykkede bolighandler populært sagt vil mangle i statistikken, hvor renten måske er steget en smule og hvor der i det hele taget vil være større balance mellem udbud og efterspørgsel, siger DI´s skatte- og boligøkonom.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning