Omdannelsen af den tidligere søfartsskole i Svendborg stiller store krav til byggeprojektets materialer, så de nye seniorboliger er tro mod bygningernes oprindelige udtryk.

På kanten af Svendborgsund ligger Kogtved Søfartsskole, der oprindeligt blev bygget som villa i 1920. I 1943 blev villaen omdannet til det, der i dag er kendt som Kogtved Søfartsskole, og som løbende er blevet udvidet og renoveret, indtil den i 2008 lukkede. Nu er skolen ved at blive omdannet til boligprojektet Kogtvedsund, som omfatter 43 seniorboliger.

I den forbindelse har vinduesproducenten Frovin leveret i alt 108 elementer, som består af alt fra store buede vinduer, traditionelle vinduer med småsprosser og koblede vinduer til en stor terrassedør med hele 36 glasfelter og buet overkarm.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

- Alle elementer er valgt på baggrund af, at de skal passe ind i den klassiske stil, som netop præger Kogtvedsund. Derfor er der også sat fokus på de små detaljer som rumpestabler og hjørnebånd på de koblede vinduer. Alle sammen valg, som er med til at bidrage til seniorboligernes samlede udtryk, forklarer Key Account Manager fra Frovin, Jan Saabye.

Den store rødstensvilla har siden 1920 gennemgået mange forvandlinger. Derfor har der også været mange gisninger om, hvad den unikke beliggenhed ved Svendborgsund fremover skulle bruges til efter, at søfartsskolen lukkede i 2008. Ifølge Carsten Rasmussen, bestyrelsesformand og ejer af Humlebo Gruppen, har planerne for Kogtvedsund været længe undervejs, fordi man har ventet på det helt rette øjeblik til at omdanne skolebygningen ved Svendborgsund.

Udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Konferencen afholdes den 6. september 2023.

- Søfartsskolen havde været til salg i mange år, hvor vi naturligvis fulgte med på tæt hold. Det resulterede i, at skolen blev købt i 2019, hvorefter projektet begyndte. Her har forarbejdet med lokalplaner også taget et par år. Men i foråret 2022 tog vi det første spadestik og, hvis alt går planmæssigt, så regner vi med, at seniorboligerne står færdige i november 2023, siger Carsten Rasmussen.

Hans Jørgensen & Søn står for omdannelsen i hovedentreprise. C&W Arkitekter har i samarbejde med OBH Rådgivende Ingeniører sat stregerne til omdannelsen, mens Land+ står for landskabsarkitekturen.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.