Der er stor forskel på, hvor mange kvm vi breder os på, alt efter om vi bor på landet eller i byen. Nye tal viser, at danskere i landets yderområder i gennemsnit har 20 kvm mere per person end dem, der bor i de større byer.

Nye tal fra Dansk Byggeri viser, at mennesker, der bor i landets yderområder, har en bolig, der er i gennemsnit er 20 kvm større end dem, der bor i hovedstaden. Det er vel at mærke 20 kvm per person i husstanden.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

Eksempelvis har en person mellem 16 og 30 år bosat i København i gennemsnit 36 kvam til rådighed, men hvis den samme person flyttede til et af landets yderområder, ville han typisk have en bolig på 58 kvm til rådighed. Det samme gør sig gældende for mennesker mellem 30 og 60 år, som i København og i et af landets yderområder i gennemsnit vil have henholdsvis 44 og 64 kvm til rådighed.

- En væsentlig del af forklaringen er, at der er meget store forskelle på kvm-prisen i landets yderområder og i hovedstaden. Man får ganske simpelt mere for pengene i provinsen. Men det handler også om, hvordan man lever. En 25-årig studerende i storbyen lever ikke samme liv og har ikke samme økonomiske råderum, som en 25-årig med fast job, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Maria Schougaard Berntsen.

Forskellen udligner sig dog med alderen. For mennesker mellem 60 og 80 år er forskellen kun 10 kvm og endnu mindre for dem, der er over 80 år.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

- Hvor store boligerne er i henholdsvis storbyerne og landdistrikterne afspejler de mennesker, der bor i området. Ældre mennesker bor ofte på flere kvm per person end unge studerende eller børnefamilier, så selve befolkningssammensætningen i de enkelte kommuner er også afgørende, siger Maria Schougaard Berntsen.

Læs mere om størrelsen på vores boliger på side 3 og 4. i analysen her.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens