SLA og Henning Larsen står bag udviklingen af en ny 2,1 millioner kvm stor bydel i Toronto. Bydelen skal udvikles over de kommende 30 år.

Når et af Nordamerikas største byudviklingsprojekter bliver udviklet over de næste 30 år i Toronto, sker det på baggrund af en bæredygtig masterplan tegnet af de 2 danske arkitektvirksomheder SLA og Henning Larsen.

Området Downsview i canadiske i Toronto domineres i dag af lufthavnen Downsview Airbase og gennemskæres af veje, jernbaner og tung infrastruktur. Når lufthavnen lukker i 2023, er det ambitionen af området skal udbygges til en ny bydel.

SLA og Henning Larsen har arbejdet med masterplanen for Downsview siden efteråret 2019, hvor holdet vandt opgaven i en stor international designkonkurrence. Arbejdet har involveret en lang borger- og interessentinddragelse, der på grund af COVID-19 restriktioner har været udelukkende digital.

Byudvikling på havneområder: En ny runde. Konferencen afholdes den 24. maj 2022.

SLA og Henning Larsens masterplan skaber rum for 50.000 nye boliger og 80.000 nye beboere i Downsview. Bebyggelsen holdes primært til mellemhøje bygninger, mens 20 procent af masterplanen er dedikeret til natur og biodiversitet.

- I Downsview introducerer vi et helt nyt hierarki for, hvordan vi designer vores byer og vores lokalsamfund. Ved at sætte naturen og menneskene først skaber vi en ny måde at bygge by på i Toronto, centreret om naturbaseret design, biodiversitet, klimatilpasning, lokal identitet og stærke sociale fællesskaber. Det er en tilgang vi kalder "city nature" og som vi bruger til at gøre Downsview i stand til at møde fremtidens udfordringer og skabe en ny form for levedygtig og leveværdig by, der skaber plads og rum for alt liv, siger Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 19. januar 2022.

Masterplanens "Framework Plan" er nu afleveret og i politisk høring, hvorefter arbejdet fortsætter på at udvikle masterplanens udviklingsgreb i konkrete designs. Den endelige udvikling af den nye Downsview bydel forventes afsluttet i 2051.

- Som dansker kan Downsviews betydning godt være svær at fatte. Det er ikke for ingenting projektet kaldes for et af Nordamerikas vigtigste byudviklingsprojekter i de kommende 50 år. Det skyldes selvfølgelig først og fremmest projektets monumentale størrelse og at vi skaber en helt ny bydel fra bunden, siger Michael Sørensen, designdirektør og partner i Henning Larsen Nordamerika.

Henning Larsen er "Lead Urban Designers" og SLA er "Lead Landscape Architects" for Downsview. Bygherre er Northcrest Developments og Canada Lands Company der udgøres af nogle af Canadas største private og offentlige pensionskasser.

Lyngby: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. januar 2022.

SLA og Henning Larsen understøttes af Toronto-firmaerne KPMB Architects og Urban Strategies Inc. og ingeniørerne Rambøll og Transsolar.

Både SLA og Henning Larsen er i forvejen stærkt repræsenterede i Canada. I Toronto er SLA og Henning Larsen en del af teamet for East Harbour Masterplan i downtown Toronto.

Henning Larsen designer desuden i øjeblikket Etobicoke Civic Center og Housing Now-udviklingen vest for Downsview-området, mens SLA aktuelt er lead designer for projekter i både Toronto, Vancouver og Calgary.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne