Skou Gruppen har netop taget hul på et nyt tagboligprojekt centralt i København. Den nordsjællandske entreprenørvirksomhed skal forvandle et gammelt tørloft i en mere end 100 år gammel ejendom til 4 nyrenoverede taglejligheder.

Det gamle tørloft på 5. sal i ejendommen på hjørnet af Jagtvej og Ågade skal nu udnyttes til 4 nye taglejligheder, som hver især bliver på 70 kvm plus altaner. Ejendommen får i samme omgang nyt tag, og hovedtrappen bliver forlænget. Ejerforeningen i ejendommen har selv henvendt sig til Skou Gruppen, som er kendte for at forvandle loftrum til nye attraktive og moderne tagboliger.

- Vi får 4 ekstra medlemmer i foreningen, som kan bidrage til vores fællesudgifter og ejendommens drift. Samtidig er det en stor fordel, at vi selv bestemmer, hvordan vi vil anvende engangsbeløbet fra salget af tørreloftet til Skou Gruppen. Mange andre entreprenører ville insistere på, at beløbet skulle bruges til en specifik renovering, fortæller ejerforeningens formand, Christian Larsen.

- Salget kan finansiere flere af vores ønskede renoveringsprojekter. Det kan eksempelvis være facader, der skal pudses op, døre der skal udskiftes, brandsikring samt renovering af kælderen og hovedtrapper, siger han.

Skou Gruppen har netop skrevet kontrakt med ejerforeningen, og projekteringen er nu godt i gang. Når byggeriet af de nye tagboliger snart begynder, handler det især om at udnytte loftsarealet og skabe nye bolig-kvm.

Ny trend: Små boliger. Kurset afholdes d. 21. januar 2021.

De 4 nye tagboliger kommer hver især til at bestå af entre, 2 værelser, badeværelse samt et større køkken-alrum og stue, der hænger sammen. De 2 værelser bliver placeret, så det for eksempel er muligt at leje et værelse ud.

- Det er vigtigt for os at bevare stilen fra den eksisterende ældre ejendom. Vi kan for eksempel ikke bare bygge nye tagkviste uden at tage udgangspunkt i den eksisterende arkitektur, og den rytme der er i den eksisterende facade, da det vil ændre hele bygningens udtryk. Vi bygger videre på den kulturhistoriske værdi, bygningen fra 1900-tallet allerede har. Samtidig bliver boligerne moderne og får en større brugsværdi, fortæller arkitekt og partner hos Dall Lindhardtsen, Camilla Ulrikkeholm Klinkby.

Skou Gruppen har de seneste år renoveret loftrum på flere københavnske ejendomme og bygget 26 taglejligheder i forskellige størrelser centralt i København.

- Vi har efterhånden rigtig gode erfaringer med at bygge tagboliger og ved, hvad der skal til for at gøre dem attraktive, så de både har lys, højt til loftet, god kvalitet og altaner. Vi bygger tagboliger, som på en prik matcher, hvad der efterspørges, siger Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann.

De nye tagboliger på hjørnet af Jagtvej 1 og Ågade 112 forventes klar til indflytning i starten af 2022.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS