Brøndbyvester Skole er vokset ud af sin rammer og derfor er der planer om at udbygge skolen ved at inddrage de kommunale arealer, der støder op til Brøndbyvester Skole.

Brøndbyvester Skole rykker nærmere, og skolen vil vokse ud over nabogrundene. Der ligger blandt andet de bevaringsværdige bygninger Gildhøjgård og Tjørnehøjgård. Gildhøjgård er dog i så ringe stand, at man ikke vurderer, man kan istandsætte bygningen.

Planerne, der nu er i høring frem til den 12. februar 2021, lægger op til, at kommunen om nødvendigt kan nedrive gårdene. Man forventer dog ingen nedrivning af Tjørnehøjgård i den nærmeste fremtid.

For at sikre, at de karakteristiske, oprindelige træk i Brøndbyvester Landsby bevares, er der i lokalplanen bestemmelser om, at eventuelle nye bygninger, der opføres i stedet for Gildhøjgård og Tjørnehøjgård, skal opføres i de samme dimensioner, udtryk og placering som i dag.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

- Brøndby er fortsat i en god udvikling og det betyder flere skolebørn, især fra de nye boliger i Kirkebjerg. Brøndbyvester Skole står foran en tiltrængt udvidelse, hvor vi giver dem lov til at bygge på noget af den kommunale grund, der støder op til skolen. Jeg er sikker på, at vi finder en god løsning, hvor skolen får den nødvendige plads. Samtidig er det meget vigtigt at vi bevarer landsbystemningen i området. Den er en vigtig del af Brøndbys identitet, siger Vagn Kjær-Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune.

Ifølge lokalplanen er der i området knap 11.300 kvm eksisterende bebyggelse, og der gives mulighed for yderligere godt 4.300 kvm byggeri.

Den omfattende renovering og udvidelse af skolen er inddelt i 3 etaper. Der er afsat 40 millioner kr. til 1. etape samt 20 millioner kr. til at etablere en ny klub.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter