Damhusengens Skole har i dag til huse i 2 tidligere skoler, Hyltebjerg Skole og Vanløse Skole. Det skal 8.000 kvm renovering og en 17.500 kvm udvidelse lave om på.

Damhusengens Skole i Vanløse står overfor en omfattende renovering og udvidelse.  Sammen med en ny tandlægeklinik og daginstitution bliver området til et nyt byrum for lokalmiljøet. Første spadestik var tirsdag den 14. september 2021.

Den tidligere Hyltebjerg Skole bliver revet ned, så der bliver skabt plads til nye bygninger. Nedrivningen gik i gang i starten af juni 2021, og nu begynder de første bygninger at skyde i vejret.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

- Det er en bydel, der tiltrækker flere og flere børnefamilier. Det er derfor skønt at se, at området bliver en god og tryg ramme for Vanløse-børn helt fra vuggestuealderen og op til 9. klasse, siger overborgmester Lars Weiss (S).

I byggeriet er der fokus på bæredygtighed, da bygningerne bliver opført i genbrugsmursten, som blandt andet tages fra den nedrevne Hyltebjerg Skole. I alt vil 350.000 genbrugte mursten få nyt liv i den nye skole.

Strategiske partnerskaber. Konferencen afholdes den 11. november 2021.

Renoveringen og udvidelsen af skolen løber over de næste 4 år. Genhusningen vil foregå på samme matrikel, så eleverne kan blive i vante rammer. Byggeriet af Damhusengens Skole forventes at stå færdigt i 2025, mens daginstitutionen ventes færdig i 2027. Tandlægeklinikken er klar til indflytning i begyndelsen af 2023.

Totalentreprisen er indgået i et strategisk samarbejde med Trust og Byggeri København. Anlægsrammen for udvidelsen og helhedsrenoveringen er på 453 millioner kr.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked