Et stigende antal skilsmisser og prisstigninger på det danske parcelhusmarked har øget antallet af udlejede parcelhuse med 38,4 procent siden finanskrisen.

Siden 2012 er antallet af udlejede parcelhuse steget markant. Det skyldes blandt andet et øget antal af skilsmisser og prisstigninger på boligmarkedet, der har fået flere til at leje parcelhuset ud.

Mens antallet af parcelhuse, der blev lejet ud i 2012, var 92.351, er tallet steget til 127.803 i 2018. I samme periode er antallet af parcelhuse, beboet af ejere, kun steget med 0,8 procent. Det viser tal fra Danmarks statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

NB! Airbnb - professionel udlejning. Kurset afholdes d. 23. maj 2019.

- Værdistigningerne på det danske parcelhusmarked gør det mere attraktivt for skilsmissefamilier at leje parcelhuset ud, og ofte har de ikke andre muligheder, fordi de risikerer at sælge huset med tab, fordi de købte da priserne var højest. Så flere venter og ser tiden an, mens de lejer ud, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard.   

Selvom denne udvikling ifølge Nybolig delvist er et resultat af et stigende antal skilsmisser og prisstigninger på det danske boligmarked, giver det plads til, at flere unge familier, der ønsker at leje en bolig, kan give deres børn flere kvm at lege på. For kravene til boligkøberne er ifølge Nykredits bolig- og formueøkonom, Mira Lie Nielsen, nemlig blevet strammet.

- Har man et ønske om at komme ind på parcelhusmarkedet som ejer, kræver det en stor opsparing, specielt hvis man vil bosætte sig tæt på de større byer. Derfor er det en oplagt mulighed for familier, som ønsker at være tæt på storbyen, at få afprøvet parcelhuslivet ved at leje sig ind, siger Mira Lie Nielsen.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter