Endelig vedtagelse af lokalplan baner vejen for at udvide det eksisterende center med 7.500 kvm, så centrets fremtidige størrelse udgør 21.500 kvm ud af en samlet ramme på 22.000 kvm.

Ringsted Outlet har fået grønt lys til at opføre et 20 meter højt parkeringshus med plads til 800 biler. En lokalplan (PDF) for projektet blev vedtaget på et byrådsmøde den 9. september 2019, selvom Enhedslisten og Ringstedlisten stemte imod. Fra de 2 partier lød det, at man ikke i tilstrækkelig grad har undersøgt mulighederne for alternative løsninger.

- Min opfattelse er, at der har været en lang proces, hvor der har været meget dialog, og det er så endt med dette forslag, sagde borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesteen.

- Det jeg lige vil anfægte, det er italesættelsen om, at det er en enorm mur, som placeres lige foran naboernes vinduer. Det er det ikke. Det er klart, at det vil fylde noget i området derude, og det må man tage stilling til, men jeg synes, at man skal være rimelig i forhold til, hvad der er foreslået, påpegede borgmesteren.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Ringsted Outlet om at udvide det eksisterende center med 7.500 kvm, så centrets fremtidige størrelse udgør 21.500 kvm ud af en samlet ramme på 22.000 kvm.

Restauration og kontorer udgør 800 kvm af udvidelsen, ligesom der åbnes mulighed for etablering af yderligere parkering i form af et parkeringshus, fremgår det af lokalplanen.

Ringsted Outlet oplever et stigende besøgstal, og lokalerne er tæt på at være fuldt udlejet. Der ses derfor et potentiale i at udvide butikscentrets bebyggelse, så der bliver plads til flere butikker og restauranter. Udvidelsen skal være med til at øge Ringsted Outlets attraktivitet i såvel et regionalt som et nationalt perspektiv, da outletbutikker tiltrækker kunder fra et stort opland, fremgår det videre af lokalplanen.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS