Der ligger blandt andet 2 bevaringsværdige bygninger på grunden, hvor der skal bygges 10 etageejendomme i 3 etager.

Byrådet i Holbæk Kommune besluttede den 16. november 2022 at sende et lokalplanforslag for et tidligere industriområde centralt i Tølløse i offentlig høring.

Kullegaard Arkitekter har udarbejdet skitser for det 20.000 kvm store område, der tidligere har huset en Mostfabrik. I området ligger aktuelt et sundhedscenter, en restaurant samt 2 bygninger, der udpeget som bevaringsværdige. Området betegnes af kommunens forvaltning som en del af det bevaringsværdige kulturmiljø Tølløse Stationsby, der udgør en væsentlig del af byens industri- og kulturhistorie.

Udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurset afholdes den 6. september 2023.

Medlem af Udvalget for Plan, Bolig og Lokal Udvikling, Ole Hansen (S), havde på byrådsmødet mest rosende ord til overs for det kommende projekt på grunden. Han slog dog også fast, at udviklingen skal respektere områdets historie.

- Når nu vi har en gammel mostfabrik, der har ligget der i rigtigt mange år, som jo så ikke er der mere, men hvor man bevarer kontorbygningen og flaskelageret, som står fint i røde mursten, så mener vi faktisk ikke, at det er hensigtsmæssigt, at det i lokalplanen bliver foreslået, at man kan lave en facadebeklædning i stål, sagde sagde han på byrådsmødet og opfordrede til, at der i stedet skal bygges i røde mursten.

Store dele af den oprindelige fabrik på grunden brændte i oktober 2018, og lokalplanforslaget for området skal give mulighed for 10 nye etagebebyggelser i 3 etager. De skal samlet rumme 104 nye etageboliger, der hver især bliver mellem 60 og 100 kvm store.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 21. februar 2023.

Derudover giver lokalplanforslaget mulighed for at omdanne en af de eksisterende bevaringsværdige bygninger mod Tølløsevej fra erhvervsformål til boliger. Det forventes, at bygningen kan rumme 7 boliger. Den 500 kvm store bygning, Flaskelagerhallen, som altså ligeledes er udpeget som bevaringsværdig, skal efter planen anvendes til fælles formål for områdets beboere.

Bag projektet står anpartsselskabet Mostparken Tølløse, der har en lang række lokale investorer i ejerkredsen. Den første direktør i selskabet og initiativtager til projektet var den lokale ildsjæl og stifter af virksomheden Q-Interline, Anders Larsen, som i januar 2022 døde efter et sygdomsforløb. Som en del af projektet lægges der op til, at et grønt område mellem bebyggelserne navngives efter ham.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS