Selskabet bag Superligaklubben Silkeborg IF, Silkeborg IF Invest, kom ud af 2017 med et overskud før skat på 11 millioner kr. Samtidig steg omsætningen til 95,9 millioner kr. som et resultat af et år, hvor selskabet frasolgte ejendomme, og fodboldklubben rykkede ind på Jysk Park.

Det er sket meget i koncernen Silkeborg IF Invest i 2017. Det afspejles i selskabets regnskab, der fortæller en historie om både høj aktivitet og fremgang. Overskuddet før skat blev på 11 millioner kr., hvilket er en fremgang på 7,3 millioner kr. i forhold til året før. Omsætningen steg fra 61,2 millioner kr. til 95,9 millioner kr.

– Det er et resultat, som vi er tilfredse med efter et meget travlt år. Vi har solgt byggeretterne til opførelse af et højhus på Papirfabrikken, vi købte i sommer Radisson Blu Papirfabrikken Hotel, vi har omlagt lånene i Papirfabrikken og vi er flyttet på Jysk park. Jeg forudser allerede nu, at vi i 2018 for første gang i selskabets historie runder 100 millioner kr. i omsætning, siger administrerende direktør i Silkeborg IF Invest, Kent Madsen.

Salget af byggeretten til at bygge højhuset Papirtårnet på Papirfabrikken blev midt på året gennemført. Aberdeen European Residential Opportunities Fund står for byggeriet. I sommer overtog selskabet hotellet på Papirfabrikken, der allerede har fået en vigtig rolle i konferencedriften på Jysk park.

NB! Jylland: Lejeloven årets nyt. Kurset afholdes d. 6. november 2018.

Det halve års ejerskab har påvirket årsregnskabet positivt med 600.000 kr., og det er et område, Silkeborg IF Invest forventer sig meget af i de kommende år. Omlægningen af lånene i K/S Papirfabrikken styrker fremadrettet driftsindtjeningen med omkring 3,5 millioner kr. årligt., melder selskabet ud.

– Og så har flytningen til Jysk park jo været en meget markant begivenhed efter 91 år med hjemmebane på Silkeborg Stadion, der i de sidste mange år hed Mascot Park. 2017 blev ganske enkelt et historisk år for selskabet, hvor moderforeningen Silkeborg Idrætsforening samtidig kunne fejre sit 100 års jubilæum, siger Kent Madsen.

Også i fodboldforretningen er omsætningen er steget fra 29 til 46 millioner kr., mens resultatet blev et underskud op 10,3 millioner kr. Her har der blandt andet har der været startomkostninger i forbindelse med flytningen til Jysk Park.

Forventningerne til 2018 er et overskud på mellem 8 og 12 millioner kr. før skat og dagsværdiregulering af selskabets investeringsejendomme.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder