By & Havn, PensionDanmark og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab er gået sammen i et projektselskab, som skal opføre 32.300 kvm boliger i Indre Nordhavn. Heraf skal 25.000 bygges på en nyetableret ø.

I dag blev selskabet Kronløbsøen Projekt P/S stiftet. Det samlede ejerforhold i selskabet er 50 procent til By & Havn, 40 procent til PensionDanmark og 10 procent til Nordkranen.

- Vi er meget glade for at deltage som projektudvikler i dette spændende og ambitiøse projekt, siger administrerende direktør Dan Petersen, Nordkranen.

NB! Byudvikling for 18 milliarder på Frederiksberg. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

Selskabsdannelsen sker for at opføre et byggeri bestående af flere dele. På Fortkaj – den nordvendte kajstrækning i Århusgadekvarteret - ligger byggefelt 1.27, hvor der kan opføres 7.300 kvm boliger og 600 kvm erhverv i stueetagen. Byggefeltet skal desuden rumme nedkørslen til parkeringsdelen.

I Kronløbsbassinnet mellem Århusgadekvarteret og Sundmolen etableres en ø, hvor fundamentet er et parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler. Oven på parkeringsdelen på den nyetablerede ø opføres et boligbyggeri på 25.000 kvm. Sammenlagt er der på felt 1.27 og på Kronløbsøen tale om 340 nyopførte boliger.

NB! Planloven - ændringer og muligheder. Seminaret afholdes d. 14. december 2016.

- Med det nye selskab på plads går vi ind i næste fase af etableringen af Kronløbsøen, der er et kompliceret puslespil bestående af boligbebyggelse og et meget stort parkeringsanlæg som soklen af den nye ø. By & Havn har selv betydelig knowhow inden for mange discipliner af blandt andet planlægning, byudvikling og anlæg, men det er altid fordelagtigt at have en åben tilgang til nye udfordringer og invitere til samarbejde. Derfor vælger vi i sager som denne at danne selskaber med eksterne partnere – og vi glæder os til samarbejdet med PensionDanmark og Nordkranen, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

- Der er tale om et meget attraktivt område i rivende udvikling og med en perfekt beliggenhed tæt på vand, by og transport. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel efter både boligerne, erhvervsdelen og parkeringsanlægget, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden. Det er et ekstra plus ved investeringen, supplerer administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

NB! Højhusbyggeri i København. Seminaret afholdes d. 23. februar 2017.

I forlængelse af etableringen af Kronløbsøen Projekt P/S afsluttes projektkonkurrencen, hvor 5 teams har dystet om at tegne boligbebyggelsen og projektere den samlede bebyggelse på de 2 byggefelter. Foruden at blive bedømt på de arkitektoniske kvaliteter vil vinderteamet blive valgt ud fra sine ingeniørkompetencer, idét teamet både skal tegne boligbebyggelsen og være rådgiver ved udviklingen af parkeringsanlægget samt tilkørselsramperne.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter