Højhusbyggeri

Højhusbyggeri

Send denne konference til en ven eller en kollega

Send denne konference til en ven eller en kollega

Konferencen afholdes d. 23. februar 2017 kl. 09.00 - 12.45

Baggrund

Højhusbyggeri er hidtil mest blevet forbundet med udlandet, men det er ved at ændre sig. Flere højhusprojekter er i støbeskeen i Danmark, og vores hidtil højeste højhus, Herlev Hospital på 120 m, vil måske snart se sig slået.

Højhuse kan ud over at være vartegn for byen også være en del af løsningen for de store byer, der har problemer med pladsmangel, samtidig med at flere og flere mennesker ønsker at bo i centrum. Højhuse er typisk også mere bæredygtige, når flere mennesker udnytter fælles faciliteter og dermed sparer ressourcer. Samtidig vil nye forbedrede byggematerialer, beregningsmodeller og stabilitetsteknikker gøre det muligt at bygge stadigt højere i fremtiden.

Udfordringerne ved højhusbyggeri ligger i skærpede brand- og tæthedskrav, vindbelastning, byggeteknik og konstruktioner, der tager hensyn til den øgede vægt, når man bygger i højden. Bygningen skal konstrueres, så man ikke mærker svingninger, når man opholder sig i den, samtidig med at man skaber mindst mulig turbulens omkring bygningen.

I København planlægger man 9 højhuse i Carlsbergbyen, hvoraf det første Bohrs Tårn på 100 m snart er færdigt. Andre projekter er blandt andet det 100 m høje boligtårn Uptown til 800 millioner på Nørrebro; Faste Batteri på Amager, som vil få 2 højhuse til 240 millioner, samt Charlottetårnet til 150 millioner kr. på Østerbro.Program

09.00

Registrering og morgenmad


09.30

Velkomst


09.35

Er højhusbyggeri fremtiden?

Højhuse forbinder man ofte med udlandet, men også i Danmark er flere og flere højhuse begyndt at skyde i vejret. Med et højhus kan flere mennesker bo på et tættere område, og det kan dermed være med til at afhjælpe den stigende boligmangel i København. Hvilke andre fordele er der ved højhusbyggeri, og hvorfor er det en god idé at bygge højhuse? Hvad betyder det for bæredygtigheden og energiforbruget, når flere mennesker benytter fælles faciliteter? Vil vi se flere højhuse i fremtiden, og hvor vil de skyde op?

Julian Chen Julian Chen, Senior Architect, Henning Larsen Architects


10.00

Tekniske krav og udfordringer ved højhusbyggeri

Der er en række tekniske forhold, som er væsentlig anderledes ved højhusbyggeri sammenlignet med andet byggeri. Der skal tages forholdsregler i forbindelse med konstruktioner, lodrette installationer, belastning, vindlast, skærpede brandkrav samt tæthedskrav. Under selve byggeriet er der logistiske udfordringer i forbindelse med lodret transport af materialer og mandskab, og der er også skærpede sikkerhedskrav. Hvad er de tekniske udfordringer og krav til at bygge i højden? Hvad skal man være opmærksom på, og hvordan løser man udfordringerne?

Frank Schwartz Frank Schwartz, Design Manager, COWI

Jesper Prip Bonnesen Jesper Prip Bonnesen, Specialist, Master in Fire Safety, COWI


10.30

Virtuelt højhusbyggeri

MT Højgaard har investeret stort i Virtual Design and Construction (VDC), og har åbnet VDC laboratorier i landets 4 største byer. Med VDC kan man skabe byggeriet virtuelt og arbejde i 6 dimensioner, inden byggeriet er udført, ud over en 3D-model kan man arbejde med tid, priser, drift og vedligehold. Hvordan anvender man VDC i forbindelse med højhusbyggeri? Konkrete eksempler. Hvilke fordele giver det?

Ole Berard Ole Berard, Afdelingschef, MT Højgaard


10.55

Kaffepause


11.25

Højhuse i træ - ny trend?

Højhuse af træ eller kombinationsløsninger, hvor træ indgår som et væsentligt konstruktionselement, er ikke helt ualmindeligt i blandt andet Norge og Sverige. Konceptet er endnu ikke kommet til Danmark, men et projekt ledet af Teknologisk Institut skal ændre på det. Erfaringer fra udlandet kan sagtens overføres til Danmark, og det er måske blot et spørgsmål om tid, før Danmark får sit første højhus af træ. Hvad er fordelene og mulighederne ved at bygge højhuse i træ, og hvad er de tekniske udfordringer og krav? Hvor stor er interessen for at bygge højhuse i træ?

Peder Fynholm Peder Fynholm, Projektleder, Teknologisk Institut


11.50

Hængende haver i København? Grønne højhuse

I København er der over 30.000 kvm grønne arealer på toppen af ca. 40 bygninger, og kommunen er begyndt at stille krav til grønne tage i lokalplanerne. I Asien er særligt Singapore langt foran, hvad angår at integrere tagparker, landbrug og vertikale grønne haver i højhusbyggeri. Vegetationen på bygningerne opsuger CO2, sænker opvarmningsbehovet i bygningerne og tilbageholder regnvand fra gadeniveau, og er derfor en god klimasikringsløsning. Hvordan konstruerer man grønne arealer på toppen og siden af højhuse? Hvilke internationale erfaringer ser man, og hvad er potentialet og interessen for det i Danmark? Ville det være en effektiv måde at klimasikre København på? Hvilke fordele giver det for beboerne?

Torben Hoffmann Torben Hoffmann, Teknisk salgskonsulent, Byggros


12.15

Faste Batteri: højhusbyggeri for 240 millioner kr

På den 70.000 kvm store grund Faste Batteri ved Njalsgade over for Københavns Universitet Amager er der planer om at opføre to højhuse og otte karrébyggerier, en bypark, et gennemgående grønt strøg og skybrudsløsninger. Det forventes, at der skal bygges 125.000 etagemeter, bl.a. med op til 1.000 nye boliger på grunden. Projektet indeholder to højhusbyggerier, på henholdsvis 27 og 31 etager, der hæver sig op over den nye bydels to vigtige byrum: ved fortidsmindet og ved afslutningen af Emil Holms Kanal. Hvad er tankerne bag udformningen af de nye højhuse? Hvilke typer af boliger bliver der tale om og for hvem? Hvordan spiller højhusene sammen med resten af den nye bydel, og hvilke udfordringer var forbundet med højhusprojekterne?

Anders Halgren Anders Halgren, Arkitekt MAA, Associeret partner, Arkitema


12.40

Spørgsmål og afslutning


12.45

Frokost


De kommer også

 • Aberdeen Asset Management Denmark
  - Christian Schjødt-Eriksen
  - Michael Schumann
  - Kenn Jacobsen
 • Arkitema
  - Anders Halgren
 • Arkitema Architects
  - Ida Richter Brændstrup
 • Byggros
  - Torben Hoffmann
 • CG Jensen A/S
  - Anders Christian Dam
 • COWI
  - Frank Schwartz
  - Jesper Prip Bonnesen
 • CSR Horisontgruppen
  - Anders Kampmann
 • Doka Danmark ApS
  - Hans-Henrik Nørskov
  - Bo Svendsen
  - Jørgen Hansen
 • Henning Larsen Architects
  - Julian Chen
 • KPC København A/S
  - Jesper Henkel
  - Bo Wendt Jensen
  - Philip Mikkelsen
 • Landinspektørfirmaet LE34 A/S
  - Torben Thisted
 • MOE A/S
  - Laila Fosbo
  - Jens Husbjerg
 • MT Højgaard
  - Ole Berard
 • MT Højgaard A/S
  - Agnete Kaldan
  - Morten Lauritsen
  - Klaus Lynggaard
 • ncc
  - Søren Vange
  - Amer Kamal
  - Janni Bondesgård Boysen
 • NIMA A/S
  - Niels Martin Viuff
 • Per Aarsleff
  - Thomas G. Jensen
  - Jonas Hoffmann Jeppesen
  - Christian Spang-Thomsen
  - Martin Waldstrøm
 • Platform.as
  - Thomas Nørspang
  - Ulrik Westh
  - Kenneth Hansen
 • Schüco Internationl KG, Salgskontor Danmark
  - Werner Paugan
 • Teknologisk Institut
  - Peder Fynholm
 • ZESO ARCHITECTS
  - Mick Forde Bradley

Praktisk info

Tidspunkt

23. februar 2017
Kl. 09.00 - 12.45

Sted

First Hotel Copenhagen
Molestien 11
2450 København SV
Telefon: +45 70 12 73 73
Se på kort

Pris

2.965 kr. ekskl. moms.

Kontakt

Har du spørgsmål til arrangementet, vil du have hjælp til tilmelding, eller har du et andet spørgsmål til Byens Ejendom, så skriv til os her.

Vi kontakter dig per email eller tlf. efter dit ønske inden for max 2 arbejdsdage. Dine personlige oplysninger gemmes ikke og bruges kun til at kontakte dig om dette.

Andre konferencer

Odense - de store projekter
24. januar 2017, Odense C
Læs programmet

Helsingør investerer 13 milliarder i byudvikling
26. januar 2017, Helsingør
Læs programmet

Skanderborg investerer 16 milliarder i byudvikling
2. februar 2017, Skanderborg
Læs programmet

Andre seminarer

Grønne tage
7. februar 2017, Hellerup
Læs programmet

Rådgivers honorering og erstatningsansvar UDSOLGT
8. februar 2017, Hellerup
Læs programmet

Certificering - nye krav i Byggeloven - UDSOLGT
28. februar 2017, København SV
Læs programmet

KONFERENCER OG KURSER