Savills Investment Management har inden for kort tid opkøbt strøgejendomme for 1,7 milliarder kr. og logistikejendomme i Kolding for 400 millioner kr., men formueforvalteren har appetit på mere over hele Danmark.

Savills er klar til at gå på opkøb på det danske marked for investeringsejendomme. Det fortæller den internationale formueforvalters nordiske direktør Peter Broström til Børsen.

- Vi har en ambition om at øge kraftigt i de kommende år. Vi har åbnet kontor i København, og Danmark er blevet et vigtigt marked for os, og vi håber på, at det bliver endnu vigtigere for os fremover, siger han til avisen.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 26. maj 2016.

Savills' nordiske organisation har ejendomme for 7,5 milliarder kr. under forvaltning, men over de kommende 2 år skal porteføljen fordobles.

- Hvis vi fordobler vores bestand af ejendomme i Danmark fra 2 til 4 milliarder kr, så er det et meget godt udgangspunkt, siger Peter Broström til Børsen.

NB! Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 25. august 2016.

Sigtekornet er især rettet mod strøgejendomme samt kontor- og logistikejendomme. Peter Broström påpeger over for Børsen, at danske ejendomme er forholdsvis små i forhold til andre lande, hvilket både gør det svært at identificere dem, ligesom det derved tager længere tid at opbygge en stor ejendomsportefølje. Hans oplevelse af det danske ejendomsmarked lige nu er, at det er meget fragmenteret.

- I city er priserne ret høje, og desuden er mulighederne begrænset til København og til dels Aarhus. Desværre er der ikke særlig meget aktivitet uden for disse områder. Det tror jeg dog vil ændre sig med, at der kommer flere internationale aktører, og at der kommer en anden type kapital end det, vi har haft tidligere, siger Peter Broström.

Som led i deres satsning på det danske og nordiske marked åbnede Savills i 2015 kontor i København, og kort efter indgik man en samarbejdsaftale med Nybolig Erhverv.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne