Sampension har netop overtaget et 6.550 kvm stort friplejehjem i Valby i København. Det er Sampensions første investering i friplejehjem, men der kan være flere af denne type investeringer på vej.

Sampension kan nu for første gang tilføje et friplejehjem til ejendomsporteføljen. Det sker med en investering i et friplejehjem i Valby i København, som Sampension netop har overtaget. Friplejehjemmet rummer 66 boliger, og beboerne er netop flyttet ind.

- Investeringer i ejendomme inden for pleje- og seniorboligsegmentet er attraktive, da udbuddet er begrænset og efterspørgslen blandt lejere stigende. Med denne investering kan vi både give kunderne et godt afkast og samtidig være en langsigtet partner for kommunerne i forhold til at supplere deres boligtilbud til ældre. Derfor er vi glade for investeringen, og der kan være flere af slagsen på vej fremover - ikke mindst i lyset af den demografiske udvikling, siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension.

Seniorbofællesskaber og seniorboliger. Konferencen afholdes den 28. april 2022.

Danmarks Statistik forventer, at andelen af befolkningen over 65 år vil stige med næsten 20 procent frem til 2030, mens andelen af personer over 80 år vil stige med næsten 60 procent.

Friplejehjemmet ligger centralt i Valby og er en del af den nye bydel, som etableres på det gamle Grønttorvsområde. Det er en tidligere industriejendom, der er bygget om til et friplejehjem, og ejendommen forventes at opnå DGNB Guld som et af de første konverteringsprojekter herhjemme.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Investeringen i friplejehjemmet i Valby er Sampensions anden investering under den strategiske samarbejdsaftale mellem Sampension og Scandinavian Property Development om udvikling af senior- og plejeboliger, der i første fase rummer aktiviteter for 1 milliard kr. Den første investering var 51 seniorboliger i Frederikssund.

- Nu ser vi frem til at kunne tilbyde kommuner rundt om i landet endnu flere moderne pleje- og seniorboliger i tæt dialog med Sampension, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development.

Plejeboliger for 25 milliarder: Aarhus. Konferencen afholdes den 10. maj 2022.

Friplejehjemmet i Valby har et samlet areal på 6.560 kvm og omfatter foruden de 66 boliger fællesfaciliteter blandt andet et wellness- og træningsområde samt et attraktivt udeareal med grønne områder.

Driften af plejehjemmet varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030