Jylland: Plejeboliger for 25 milliarder

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35 Demografi - hvordan vil behovet for plejeboliger udvikle sig?

I dag bor der 272.000 ældre på plus 80 år i Danmark, men i løbet af de næste 10 år vil det være steget til 434.000. Det er dobbelt så stor en stigning, som vi har set de seneste 30 år tilsammen. Den demografiske udvikling inden for ældresegmentet. Hvilke krav til pleje kommer de ældre til at stille i den kommende tid?

10.00 Den fremtidssikrede plejebolig

Hvordan ser den optimale fremtidssikrede plejebolig ud? Hvordan lever man op til nye ideer om moderne ældrepleje og skaber en optimal arbejdsplads for personalet? Skal boliger i friplejehjem være eje- eller lejeboliger? Samarbejde mellem privat udvikler og operatør af plejeboliger og kommuner samt private investorer. Attendo er en børsnoteret velfærdsvirksomhed med 400 enheder i norden, og kontrakt på en række nye friplejehjem herunder flere i Danmark.

Søren Andersen , Direktør, Attendo

10.25 Økonomi og finansiering: staten, kommuner og friplejehjem

Opførelse og finansiering af friplejehjem. Perspektiver, regler og muligheder. Hvilke aktører er der på markedet? Staten, kommuner, private developere.

10.50 Kaffepause
11.20 Plejehjem og seniorboliger for 2,5 milliarder

Pensionsselskabet PFA og non-profit omsorgsorganisationen OK-Fonden indgår et joint venture, der skal etablere friplejehjem, seniorboliger og seniorbofællesskaber i 10 større danske byer. Byggerierne forventes at blive igangsat over de kommende år, og der er i alt afsat en samlet investeringssum på 2,5 milliarder kr.

11.45 Privat investor investerer i plejeboliger

Scandinavian Property Development kan nu afhænde det første bæredygtighedscertificerede friplejehjem i Danmark til en international investor. Det er en nyoprettet fond under kapitalforvalteren Northern Horizon, der køber plejehjemmet Lærkevej i Frederikssund med 70 boliger.

12.10 Moderne demensplejehjem

Demens bliver et stigende samfundsproblem, der også stiller betydelige krav til både pleje og ikke mindst udformning af plejefaciliteter og bosteder. Friis & Moltke har de seneste år arbejdet med en lang række forskellige plejeboligprojekter for mennesker med demens, herunder demensplejehjemmet Huset Nyvang i Randers og Strømmehaven omsorgshjem i Kristiansand. Dertil kommer demenslandsbyen Tornhøjhaven i Aalborg, Danmarks første demenslandsby med små individuelle huse uden institutionspræg og med aflukket udeområde med mulighed for forskellige aktiviteter, der er med til at styrke beboernes mentale og fysiske helbred. Andre plejehjemsprojekter tegnet af Friis & Moltke er Plejehjemmet Hørgården i Aarhus, Nyt Syrenbakken i Aalborg og Plejehjemmet Markusgården i Aalborg.

 

Kristina Møller Hansen , Projektleder, Segmentspecialist Pleje, Arkitekt, Friis & Moltke

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Baggrund

Danmarks Statistik vurderer at der frem til 2030 vil være 170.000 flere ældre over 80 år, og selvom stadig flere klarer sig hjemme vil byggeriet af plejehjem være markant.

Markedet for private plejehjem i Danmark forudses at være meget stort.

Kommunernes Landsforening vurderer, at der de kommende 10 år skal opføres op mod 13.000 nye plejehjemsboliger, Dansk Byggeri melder om behov for 26.000, og Dansk Industri beregner behovet til helt op mod 35.000 boliger.

Plejeboliger bygges af kommuner, almene boligselskaber og nu i stigende grad også af private udviklere og opertører samt institutionelle investorer.

I 50 kommuner er der i dag ikke private plejehjem - der er i alt 37.000 plejeboliger i Danmark.

Inkluderet i prisen

Professionelt arrangement til tiden

Morgenkaffe

Frokost

Konferencemappe

Oplægsmateriale sendes pr. e-mail efterfølgende

Kursusbevis

Tilmeld dig her
Tilmeld dig her