Salgstiderne på parcel- og rækkehuse er de laveste i 12 år. Samtidig er priserne næsten 10 procent højere end for 2 år siden – og dermed de højeste nogensinde.

Der står 22.298 parcel- og rækkehuse til salg hos ejendomsmæglerne. Og de har i gennemsnit været til salg i knap 7 måneder. Det er den korteste tid i 12 år.

- Der er stor efterspørgsel efter huse, og antallet af huse til salg er på et lavt niveau. Udbudstiderne er de laveste i 12 år, og det betyder, at man som køber skal være indstillet på at være hurtig, hvis man skal sikre sig drømmehuset, når det dukker op på markedet, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholde den 10. marts 2022.

- Når efterspørgslen efter huse er større end udbuddet, stiger priserne, og det går hurtigere med at finde nye ejere. På mange måder er det lige nu sælgers marked, og sælgerne sætter da også priserne næsten 10 procent højere end for 1 år siden, uddyber hun.

Knap 6.000 boligejere satte huset til salg i april 2021, og nogenlunde samme antal blev taget af markedet. Ved udgangen af april var der 22.298 huse til salg på landsplan, og det er 30 procent færre end for et år siden.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Særligt i København og i Nordsjælland er der blevet færre valgmuligheder for huskøberne det seneste år. Her er der henholdsvis 58 procent og 55 procent færre huse til salg end for 1 år siden. I Vestjylland og Nordjylland er der henholdsvis 19 procent og 18 procent færre huse til salg i forhold til samme tidspunkt sidste år.

- Der er selvfølgelig regionale forskelle på, hvordan husmarkedet har udviklet sig. Men i alle landsdele er der færre huse til salg end for et år siden, og husene står til salg i kortere tid til højere priser, siger Ane Arnth Jensen.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032