Lejlighedssalget er blevet dømt ude flere gange i løbet af des seneste 6 måneder, men bliver ved med at overraske, viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på.

I sidste uge (uge 46) nåede blev der solgt 453 ejerlejligheder, hvilket  er det højeste antal siden uge 20, der lå i slutningen af maj 2021.

Lejlighedssalget lå i sidste uge hele 32 procent højere end gennemsnittet for samme uge i perioden 2015-2019.

- Det er et imponerende comeback for lejlighedssalget. Efterspørgslen har vist sig at være mere vedholdende, end man turde håbe på trods af stigende priser og svagt stigende renter, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Dog halter salget af lejligheder en smule efter uge 46 i 2020, hvor der blev solgt 516 styk. Kun i 16 af årets uger har lejlighedssalget været højere end i den forgangne uge, viser Homes optælling siden starten af året.

- Det var et helt ekstraordinært marked, vi oplevede i efteråret og ind i det nye år. At vi igen bevæger os op mod de salgstal er overraskende, vurderer Homes analytiker.

Ifølge Home-kædens lejlighedsmæglere i både hovedstaden og Aarhus er efterspørgslen på lejligheder stigende af flere årsager.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Mange er "kommet over" corona uden tab af job, indtægt med videre, og det medvirker til, at der fortsat er en sund optimisme på boligmarkedet, fortæller ejendomsmægler Carsten Andersen, der er indehaver af 2 Home-butikker i Aarhus C.

Han oplever også, at det faldende udbud af lejligheder spiller ind på salget. Udbudstallene fra Boligsiden viser således, at kun 414 lejligheder blev sat til salg i uge 46 - et fald på 16 procent i forhold til de 493 lejligheder, der blev sat til salg i uge 45.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Også i forhold til mere "normale år" på boligmarkedet er det er lavt antal. Niveauet for antal nye lejligheder til salg i sidste uge ligger 8 procent lavere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

Og generelt er der færre boligejer, der har sat deres lejlighed til salg i forhold til de sidste par uger, fortæller Home.

- Når der er færre boliger til salg, kan det være med til at gøre beslutningsprocessen lidt lettere for køberne, hvor de måske kun ser 5 lejligheder fremfor 20, inden de beslutter sig, vurderer Carsten Andersen fra Home.

Lyngby: De store projekter. Konferencen afholdes den 25. januar 2022.

Han fortæller også, at en del lejligheder allerede har fået en prisjustering, så prisen er skarp og at sælgerne samtidig er lidt mere parate til at komme køber i møde for at få en hurtig handel.

Især i den ældre boligmasse – lejligheder fra før 1930 – er udbuddet begrænset.

- Derfor er der meget stor efterspørgsel på de ældre lejligheder, når de kommer til salg, fortæller den lokale Home-mægler.

Opgørelsen fra Boligsiden viser også, at det samlede salg af alle boligtyper i uge 46 lå 20 procent over gennemsnitssalget i samme uge for årene 2015 til 2019.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne