Politiker vil have Ankestyrelsen til at se på, om salg af kommunale ejendomme samt indgåelse af rammeaftale med pensionskasse, skulle have været behandlet på den åbne del af dagsordenerne i kommunalbestyrelsen.

Da kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune den 27. maj 2020 stemte for at sælge ejendomme i Kalundborg midtby til AP Pension, blev sagen ifølge SN.dk behandlet som et lukket punkt på dagsordenen. En rammeaftale, der blev godkendt i den 28. oktober 2020 blev ligeledes behandlet som et lukket punkt.

Ifølge SN.dk har det nu fået kommunalbestyrelsesmedlem Niels Erik Danielsen (Ø) til at kontakte Ankestyrelsen, da han vil sikre sig, at ingen love og regler er blevet overtrådt, skriver SN.dk.

På tværs af landets kommuner er det ganske normalt, at kommunale ejendomssalg behandles som lukkede punkter på de politiske dagsordener, og borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), men da også, at det er foregået, som det skal.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

- Køb og salg af ejendom er altid lukkede punkter på en dagsorden i kommunalbestyrelsen. Det står i Styrelsesloven. Så kan man ikke bare gøre det åbent i en særlig sag, siger Martin Damm.

Han påpeger ifølge SN.dk desuden, at der nu er en lokalplan i høring, hvor offentligheden kan komme med bidrag.

Lokalplanen skal give mulighed for at etablere 8 punkthuse i 3-4 etager med 10.000 kvm boliger i en del af Klosterparken mellem Klosterparkvej og Kalundborg Gymnasium.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter