KAB’s 7.400 kv m store nybyggeri på Enghavevej i København er både et hovedkvarter for KAB’s administration, et foreningshus for alle KAB-Fællesskabets boligorganisationer i hovedstadsområdet og et mødested, hvor alle er velkomne. Huset er designet af Henning Larsen sammen med SLA og Niras.

KAB arbejder dagligt med at skabe gode rammer for trivsel, social kontakt og dialog. De har stort fokus på nytænkning af boligbebyggelser, og derfor har teamet bag KAB’s nye hovedkontor designet en bygning, der udfordrer forestillingen om det klassiske hovedkvarter og viser KAB’s tradition for at skabe gode rammer for byen og dens borgere.

- Når man skal designe et nyt domicil til en organisation som KAB, der har mange års tradition for at bygge boliger af høj arkitektonisk kvalitet og drevet udviklingen mod nye boformer, forpligter det os som arkitekter til at skabe et hus, som både er bæredygtigt, fremtidssikret og udstråler en følelse af hjemlighed og understøtter det stærke fællesskab, KAB står for, siger Signe Kongebro, Global Design Director og partner hos Henning Larsen.

KAB-Huset ligger på hjørnet af Ingerslevsgade og Enghavevej på en tidligere DSB-grund ud til banelegemet. Udadtil fremstår huset robust i røde teg. Husets femkantede form åbner huset mod byen på alle sider og skaber udsyn mod Vesterbro, Sydhavn og Valby. Øverst på KAB Huset findes en grøn taghave.

- Med KAB-Huset har vi designet en bynatur, der giver ansatte, besøgende og naboer på Vesterbro en grøn og inviterende hvilepause. Landskabet henter karakter fra lokalområdets kreative miljøer og viderefører det eksisterende baneterræns rå omgivelser ved at skabe et robust og identitetsskabende naturdesign – fra gadeniveau til taghave. På den måde binder naturdesignet både KAB-Huset sammen med lokalområdet, samtidig med at det agerer som "buffer" mod baneterrænets støj og partikelforurening, siger Mette Skjold, partner i SLA.

Almene boliger: nyeste udvikling. Konferencen afholdes den 23. november 2021.

KAB-Huset er bygget op af en øvre og en nedre del. Den nedre del af huset er åben og transparent. Stueetagen rummer reception, kantine, café og mødefaciliteter. De 3 øverste etager rummer 400 arbejdspladser.

- Vi har arbejdet med trappen som bærende sociale element i bygning. Det er en reference til boligbyggeriets klassiske trappeopgang, som typisk er stedet, du møder din nabo. I KAB-Huset har vi valgt nogle materialer der underbygger en varm og hjemlig følelse. Det er her bestyrelsesmedlemmer, repræsentanter fra KAB’s mange boligforeninger, boligsøgende og medarbejdere mødes – det er mere et foreningshus end et kontorhus, siger Troels Dam Madsen, Associate Design Director hos Henning Larsen

Huset er et samlingssted for 44 boligorganisationer, 120.000 beboere og danner rammen om KAB’s medarbejderes daglige arbejde. KAB flyttede ind i juni 2021. Bygningen er opført af 5E Byg, mens Wissenberg har været bygherrerådgiver.

I forbindelse med Copenhagen Architecture Festival inviterer Henning Larsen og KAB inden for i KAB-Huset til en rundvisning og foredrag den 12. oktober 2021.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter