Bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen kan se frem til at få et domicil på med kontor- og uddannelsesfaciliteter, atrium og showroom fordelt på 5 etager. Byggeriet, der er tegnet af arkitektfirmaet RUM og opføres af totalentreprenøren Kjær & Trillingsgaard, skal DGNB certificeres til Guld.

Den familieejede bilkoncern Nic. Christiansen Gruppen er en af Koldings største virksomheder. Virksomheden har haft hovedsæde i Kolding siden 1976 og importerer i dag bilmærkerne Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar og driver desuden bilkæderne Bayern AutoGroup, Terminalen og British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans.

Hovedkontoret på Sjællandsvej i Kolding er blevet for trangt og skal rives ned for at give plads til et nyt domicil på grunden.

RUM har tegnet et det kommende domicil til virksomhedens godt 200 medarbejdere. Det skal både rumme kontorarbejdspladser, møderum, et akademi til undervisning af mekanikere og forhandlere samt et stort showroom til udstilling af biler og ny teknologi. Desuden etableres en parkeringskælder.

- I udviklingen og indretningen af det nye domicil har vi haft fokus på at skabe et inspirerende, åbent og dynamisk hus – med rum til både fordybelse og samarbejde og med en variation af fleksible mødelokaler og uformelle mødesteder, fortæller projektchef Jakob Ivan Larsen fra RUM.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 11. januar 2023.

Arkitekturen i det nye domicil er inspireret af virksomhedens gamle hovedsæde, som blev opført i 1950’erne. Re­ferencen ses blandt andet i udformningen af de nye vinduespartier og bygningen, der vil rejse sig som et ikonisk hvidt tårn på grunden.

Ud fra en bæredygtighedstanke og et ønske om at reducere den nye bygnings CO2-af­tryk genanvendes knust beton fra det gamle hus til et smukt støbt terrazzogulv i hele stueetagen.

Byggeriet skal DGNB-certificeres til minimum Guld, og der etableres eksempelvis 100 ladestandere til elbiler på de nye parkeringsområder.

Lokalplanen er netop godkendt, og projekteringen af byggeriet kan gå i gang. Det nye domicil forventes klar til indflytning i oktober 2024.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030