I dag, den 13. februar 2017, stikkes spaden i jorden til 32 plejeboliger i nyt plejecenter i Køge. Boliger kan både bruges som ”almindelige” plejeboliger og som demensboliger. De 32 boliger er 1. etape af plejecenteret. Yderligere 62 boliger vil senere blive bygget til, så plejehjemmet i alt kan rumme 94 beboere.

Et splinternyt plejecenter med plads til 32 beboere står efter planen klar til indflytning i april 2018. I dag er stykket mellem Fuglebæk Allé og Egedesvej i Køge Nord blot en plet jord. Det ændrer sig, efter i dag, hvor første spadestik til byggeriet bliver taget.

NB! Senior- og ældreboliger i Jylland - udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 23. november 2017.

- Det glæder mig, at byggeriet af det nye plejecenter nu kan begynde, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores ældre medborgere et værdigt liv i gode rammer. En plejebolig skal føles så lidt som en institution og så meget som et hjem som muligt, og den følelse tror og håber jeg, at de ældre vil få i de nye plejeboliger, udtaler formand for Social- og Sundhedsudvalget Dora Olsen og peger derudover på demensvenlighed som et vigtigt element i projektet.

Boligerne bliver designet, så de kan bruges både som ”almindelige” plejeboliger og som demensboliger med hvad dertil hører af krav til indretning. Det vil, ud over at imødegå de stigende udfordringer i forhold til demens, give Køge Kommune en mere fleksibel plejeboligkapacitet til gavn for borgerne.

Der har været lagt særlig vægt på tryghed for beboerne i udformningen af byggeprojektet. Boligerne bygges, så de er fuldstændig afskærmet fra trafikstøj og tilbyder et roligt miljø for beboerne.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Tilgængeligheden har ligeledes været et centralt aspekt af byggeriet. Trods omfattende krav til afskærmning er det lykkedes at integrere byggeriet med lokalområdets stisystemer og grønne arealer. Derudover bygges alle boliger og fællesarealer i samme plan som udearealer for at sikre niveaufri adgang over alt for beboerne på plejecentret.

Plejecenteret er tegnet af arkitekter fra Rubow Arkitekter. Det bliver opført af GVL Entreprise og Dominia er tilknyttet ingeniørfirma på projektet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse