Remiseparken af BOGL vinder jubilæumsudgaven af Dansk Landskabspris. Prisen er på 50.000 kr. og uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter.

BOGL vinder jubilæumsudgaven af Dansk Landskabspris for Remiseparken. Fornyelsen af Remiseparken er en del af en større områdetransformation af Urbanplanen på Amager, og projektet er udviklet i samarbejde med Rambøll og SNE Architects med Københavns Kommune som bygherre.

Dansk Landskabspris 2021 blev uddelt den 18. november 2021 af Lene Espersen, Direktør i Danske Arkitektvirksomheder, til et pris- og debatarrangement i Valencia-bygningen i København, hvor Remiseparken og de 2 øvrige finalister, Gellerup Ny Naturpark af SLA og Effekt, samt Forpladsen til K. B. Hallen af Marianne Levinsen Landskab, blev præsenteret.

Steen Himmer, landskabsarkitekt MPN i Gladsaxe Kommune og repræsentant for Park- og Naturforvalterne, er talsperson for dommerkomitéen, der bemærker 2 overordnede temaer på tværs af årets indstillinger.

Almene boliger: nyeste udvikling. Konferencen afholdes den 23. november 2021.

- I dommerkomitéen har vi bemærket et gennemgående fokus på transformation og social bæredygtighed. Fra vidt forskellige vinkler og udgangspunkter viser de indstillede projekter, hvordan landskabsarkitekturen i særlig grad evner at styrke og forny hele byområder. Derudover understreger indstillingerne, at landskabsarkitekturen spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling og den cirkulære økonomi ved at bevare, genbruge, påskønne og gendigte bymiljøer, bebyggelser, bygninger og anlæg, udtaler Steen Himmer.

Remiseparken er en offentligt tilgængelig park i form af et kombineret kultur-, bevægelses- og naturlandskab. I dommerkomitéens motivation for Remiseparken som vinder af Dansk Landskabspris 2021 hedder det blandt andet:

”Remiseparken har i særlig grad imponeret dommerkomitéen. Vi er begejstrede for detaljeringsgraden og den troværdige, overbevisende æstetiske udformning, designet og udførelsen på stedet. Remiseparken opleves som et rummeligt sted med mange raffinerede detaljer. Aktivitetsområder og tekniske funktioner til blandt andet håndtering af regnvand er vævet sammen i et landskabsrum, som på meget lidt plads giver plads til haver, skaterlandskab, boldbaner, rolige opholdsrum, stille refleksion, leg og gåture. Remiseparken tilbyder kvalitetssans, rum, æstetik og oplevelser ud over det sædvanlige og er et udsøgt eksempel på, hvordan mange forskelligartede hensyn, funktionskrav og ønsker forbilledligt kan forenes i et samlet oplevelsesrigt værk.”


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder