Milton Huse øgede i 2020 omsætningen med 52 procent. Koncernen opnåede sine hidtil bedste resultater og venter ny fremgang i 2021.

Milton Huse designer, sælger og bygger individuelt tilpassede 1-familieshuse samt rækkehuse til både professionelle investorer og forbrugere. I 2020 byggede koncernen mere end 1.000 huse, og som følge af det voksende aktivitetsniveau steg omsætningen med 52 procent til knap 1,8 milliarder kr. Omsætningen var næsten ligeligt fordelt mellem grundforretningen med enfamilieshuse og aktiviteterne inden for rækkehuse.

- Vi vil være Danmarks største leverandør af personlige huse, og i 2020 tog vi et ekstra skridt på den rejse. Væksten var bredt funderet, på tværs af geografier og aktiviteter. Vi fornemmer, at forbrugerne tager godt imod vores tilgang, hvor vi prøver at tale til hjertet og de familiære værdier – og gør noget ekstra for at skabe en tryg oplevelse hele vejen fra idé til nybygning, blandt andet ved at have den samme, faste kontaktperson i hele processen, siger administrerende direktør og hovedaktionær i Milton Huse, Erik Rehnquist.

Driftsresultatet steg i 2020 til 137 millioner kr. mod 21 millioner kr. i 2019, mens årets resultat før skat blev 127 millioner kr. mod 13 millioner kr. i 2019. Forbedringen skyldes især væksten i salget, men også bedre marginer og lavere udgifter til salg, markedsføring og distribution bidrog til fremgangen. Desuden var indtjeningen i 2019 negativt påvirket af fusionen med det tidligere opkøbte byggefirma Menzer & Kristensen.

Hele resultatet overføres til reserverne for at styrke kapitalgrundlaget og geare koncernen til fortsat vækst. Ved udgangen af 2020 var koncernens egenkapital næsten fordoblet til 195 millioner kr., og soliditetsgraden inklusive minoriteter var øget til 20 procent fra 15 procent i 2019. Justeret for gæld til andre virksomheder i familien Rehnquists ejerkoncern, F Holding Horsens ApS, var soliditeten i Milton Huse 29 procent.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2021.

Milton Huse åbnede i 2019-20 nye afdelinger i Viborg, Aarhus og Esbjerg, så flere potentielle kunder på nærmeste hold kan serviceres i en lokalt forankret afdeling. I 2021 er Milton Huses landsdækkende netværk yderligere udbygget med nye afdelinger i Holstebro og Aabenraa for enfamilieshuse (B2C) samt en ny afdeling i Fredericia for rækkehuse (B2B). Virksomheden har nu afdelinger i 14 byer.

Fortsat fremgang
Væksten i Milton Huses aktiviteter fortsætter i 2021. Aktuelt omfatter virksomhedens ordrebog 1.200 huse i 2021 og 1.400 huse i 2022.

- I flere byer er der solid vækst i efterspørgslen på velbeliggende enfamilieshuse og rækkehuse, som er til at betale. Med Aarhus og København som undtagelser er der fortsat attraktive grunde til rådighed, og samtidig er der et stigende behov for at udskifte parcelhuse fra 1970’erne, som både driftsøkonomisk og energi- økonomisk er dårlige, siger Erik Rehnquist.

For at sikre rammerne for fortsat vækst er Milton Huses koncernledelse med virkning fra den 1. januar 2021 udvidet. Ledelsen tæller nu CEO Erik Rehnquist, COO Lars Arenfeldt Jensen (tidligere CFO), CFO Michael Hvid (tidligere koncernøkonomichef) og Juridisk direktør Christian Toft (tidligere juridisk chef). Erik Rehnquist, Lars Arenfeldt Jensen og Michael Hvid udgør nu direktionen.

Også organisationen er styrket. Milton Huse har i dag 180 medarbejdere mod 135 ansatte i gennemsnit i 2020. Virksomheden beskæftiger selv enkelte håndværkere, men langt de fleste byggeopgaver er outsourcet til mangeårige, eksterne samarbejdspartnere.

Milton Huse er familieejet. Udover Erik Rehnquist, som etablerede virksomheden i 2013, er aktionærerne hans børn, Christina Rehnquist (ansvarlig for indretning og design) og Søren Rehnquist (byggeleder).


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS